MENÜ

Ataman nereye!

A Milli Basketbol Takımı, 2016 Rio Olimpiyat Oyunları Elemeleri’nde istediği sonucu alamazken, şimdi tüm gözler Ergin Ataman’ın tercihine çevrildi. Federasyon, milli takım coachunun aynı zamanda kulüp çalıştırmasına sıcak bakmadığını açıklarken Ataman’ın Euroleague’de mücadele edecek Galatasaray’ı tercih edeceği belirtildi.

Ataman nereye!

A Milli Basketbol Takımı, Olimpiyat Elemeleri’nde istediği sonucu alamazken, şimdi tüm gözler Ergin Ataman’a çevrildi. Türkiye Basketbol Federasyonu (TBF) Başkanı Harun Erdenay, önümüzdeki sezondan itibaren A Milli Takım coachunun kulüp çalıştırmasına olumlu bakmayacaklarını açıklarken, Ataman’ın Euroleague’de mücadele eden Galatasaray Odeabank’ı tercih edeceği öğrenildi.

Galatasaray’a daha yakın

Önümüzdeki sezon Avrupa Şampiyonası’nın Türkiye’de oynanacak olmasından dolayı milli takım sezon içinde maç yapmayacak. Ergin Ataman bu nedenle her iki görevi birden yürütmek istiyor. Ancak TBF Yönetim Kurulu kararından vazgeçmezse, Ataman’ın bir seçim yapması gerekecek.

Tecrübeli coach, Galatasaray’ın Euroleague kadrosunu şekillendirme çalışmaları için yoğun mesai harcarken, seçim yapmak durumunda kalırsa, tercihini Sarı-Kırmızılı ekipten yana kullanacak. Galatasaray Odeabank, yeni sezon için yaptığı transferlerle kadrosunu ana hatlarıyla belirledi. Şu ana kadar; Austin Daye, Nenad Krstic, Deon Thompson, Alex Tyus ve Jon Diebler gibi isimleri kadrosuna kattı.

TBF’yle son kez görüşecekler!

Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı Harun Erdenay ile Ergin Ataman önümüzdeki günlerde bir toplantı yapacak ve durum netlik kazanacak.

Haberin Devamı
YORUM YAZ