MENÜ

Arsene Wenger: İngiltere'nin başına geçme gibi bir düşüncem yok

İngiltere Futbol Federasyonu'nun 3 kişiden oluşan panelinin ve futbolcuların İngiltere Milli Takımı Teknik Direktörlüğü için ilk tercihi olan Arsene Wenger, teklif edilirse bu görevi kabul etmeyeceğini açıkladı.

Arsene Wenger: İngiltere'nin başına geçme gibi bir düşüncem yok

İngiltere Futbol Federasyonu'nun Glenn, David Gill ve Dan Ashworth'dan oluşan panelini İzlanda maçından sonra Nice AC Hotel'de biraraya gelerek İngiltere Milli Takımı Teknik Direktörlüğü için Arsene Wenger isminde birleşti.

Bugüne kadar hiçbir görevi ve kontratı yarıda bırakmayan Wenger sezon sonuna kadar Arsenal'in hocası olduğunu ve kulüp tarafından kontratı yenilenirse Arsenal'de devam edeceğini İngiltere Futbol Federasyonu'na iletti.

YENİ ADAY JURGEN KLİNSMANN

Eski Tottenham oyuncusu ve 5 senedir Amerika Milli Takımı'nın hocalığını yapan 51 yaşındaki Jurgen Klinsmann kendisine İngiltere'nin hocalığı görevi verilirse kabul edeceğini açıkladı. Ardından bahis şirketleri Klinsmann için Sam Allardyce ve Glenn Hoddle'ın önünde 9-2 fiyat vererek favori olduğunu açıkladı.

Klinsmann'ın teklifi kabul etmesinin birçok nedeni bulunuyor. İlki çocuklarının Amerika'da eğitim almış olmaları ve daha önce Tottenham'da oynarken Londra'da yaşamaktan çok mutlu olması. Klinsmann 2004 senesinde Almanya'nın başına geçmesi ile İngiltere'nin şu andaki durumunun pek farklı olmaması ve ardından Amerika'daki başarıları İngiltere Milli Takımı için yeterli olabilir.

Jurgen'in tek isteği milli takım için büyük bir proje ile yola çıkılması, aynen Almanya ve Amerika'da olduğu gibi işe sıfırdan başlamak gerekçesi.

Klinsmann'ın Almanya ile Dünya Kupası ardından iki sene önce Amerika ile son 16 ya kalma başarısı göz ardı edilmemeli.

Klinsmann'a yakın çevreler maddiyatın kendisi için önemli olmadığını sadece serbest bir şekilde çalışma isteği ve bunu alınacak sonuçlara yansıtmak olduğunu dile getirdiler.

Edip ADANIR / İNGİLTERE

Haberin Devamı
YORUM YAZ