MENÜ

Sen de mi Sibel!

2016 Rio’ya hazırlanan Sibel Özkan’ın, 2008’den sonra alınan numunesi pozitif çıktı. Milli haltercinin olimpiyata gitme şansı da kalmadı.

Sen de mi Sibel!

2016 Rio Olimpiyat Oyunları’na az bir süre kala, Türkiye halterdeki doping haberleriyle darbe üstüne darbe yedi.

8 yıl geriye dönük yapılan kontrollerde Nurcan Taylan’dan sonra, bugüne kadar adı dopingle anılmayan Sibel Özkan’ın da numunesinin pozitif çıktığı belirtildi. 2008 Pekin Olimpiyat Oyunları’nda 48 kiloda gümüş madalya kazanan Sibel Özkan’dan alınan idrar numunesinde yabancı maddeye rastlandığı bildirildi.

Halter Federasyonu Başkanı Tamer Taşpınar, milli sporcu Sibel Özkan’ın 2008 Pekin Olimpiyatları’nda alınan ilk numunelerinin temiz çıktığını ancak saklanan ikinci doping numunesinin ise pozitif çıktığını söyledi.

1 sporcumuz kaldı

Son olarak Avrupa Şampiyonası’nda altın madalya kazanan ve 2016 Rio vizesi alan Sibel Özkan böylece olimpiyata katılma şansını da yitirdi. Çocuk Esirgeme Yurdu’nda yetişmiş bir sporcu olan ve 3 kez dünya ikinciliği kazanan milli haltercinin ilk doping vakası olması nedeniyle, 4 yıl ceza alması bekleniyor. Türkiye halterde, olimpiyata sadece erkeklerde Daniyar İsmayilov’la katılacak.

Haberin Devamı
YORUM YAZ