MENÜ

CONMEBOL'den UEFA'ya meydan okuma

Güney Amerika Futbol Konfederasyonu Başkanı Dominguez, EURO 2016 ve Copa America şampiyonları arasında bir maç talep etti.

CONMEBOL'den UEFA'ya meydan okuma

Güney Amerika Futbol Konfederasyonu (CONMEBOL) Başkanı Alejandro Dominguez, Avrupa Futbol Şampiyonası ile 100. yıla özel düzenlenen Copa America'yı şampiyon tamamlayacak ekipler arasında bir maç oynanabileceğini açıkladı.

Copa America'nın 100. yılı onuruna ABD'nin ev sahipliğinde düzenlenen turnuvada Şili ve Arjantin, Pazartesi gecesi final maçında karşı karşıya gelecek.

Diğer taraftan grup aşaması tamamlanan EURO 2016'da ise İtalya, Almanya, İspanya, İngiltere gibi büyük ekipler yollarına dolu dizgin devam ediyor.

Dünya genelindeki futbolseverleri büyük heyecana boğan iki turnuvada da şampiyonların belirlenmesine kısa bir süre kala CONMEBOL Başkanı Alejandro Dominguez'den çarpıcı bir öneri geldi.

Bir basın toplantısı esnasında Dominguez, "Copa America ve EURO 2016 şampiyonları arasında bir maç oynanması konusunda UEFA'ya meydan okuduk" dedi.

İki turnuvanın kazananlarının Süper Kupa benzeri bir formatta maç yapması konusunda UEFA'ya davet yolladıklarını belirten Dominguez, "Kazananın kim olduğunu görmek için onlara meydan okuduk. Şimdi cevap bekliyoruz" ifadelerini kullandı.

Goal

Haberin Devamı
YORUM YAZ