MENÜ

Beşiktaş'a forvet gibi sol bek: Luis Ibanez

Siyah-Beyazlılar, Kızılyıldız formasıyla geçen sezon Sırbistan Ligi’ne damga vuran Arjantinli Luis Ibanez’in peşine düştü. Jose Sosa’nın önerisi sonrasında harekete geçen Kartal, Kırmızı-Beyazlı formayla sezonu 10 gol ve 15 asistle tamamlayan futbolcu için kulübüne ilk teklifini sundu.

Beşiktaş'a forvet gibi sol bek: Luis Ibanez

Yeni sezonda yer alacakları 3 kulvarda da başarı hedefleyen Siyah-Beyazlılar, bu doğrultuda alternatifli bir kadro oluşturmak için düğmeye bastı. Süper Lig, Şampiyonlar Ligi ve Türkiye Kupası’nda mücadele verecek takımın sol bek hattına; İsmail Köybaşı ve Dusko Tosic’e ek olarak yeni bir isim kazandırmayı planlayan Kartal, Luis Ibanez’e kancayı taktı. Sırbistan temsilcisi Kızıyıldız’ın formasıı giyen Arjantinli futbolcu için vatandaşı Jose Sosa’nın önerisi sonrasında çalışma başlatan yönetimin; bu oyuncuya 2,5 milyon Euro’luk (7 milyon 400 bin TL) bütçe ayırdığı öğrenildi.

Frikikten 5 golü var

Sol bek hattında görev yapmasına rağmen hücum bölgesinde oldukça etkili bir görüntü sergileyen Luis Ibanez, geçen sezon Kızılyıldız formasıyla adeta Sırbistan Ligi’ne damgasını vurdu. 2015-16 dönemini şampiyon olarak tamamlayan Kırmızı-Beyazlılar’da 26 lig maçına çıkan 27 yaşındaki futbolcu, rakip fileleri tam 10 kez havalandırdı. Tangocu, attığı gollere ek olarak 15 de asist yaparak tam 25 sayıya imzasını attı.

Duran toplardaki başarısıyla dikkat çeken Ibanez, Kızılyıldız formasıyla attığı 10 golden 5’ini frikikten kaydetti. Atak bir sol bek oyuncusu olan başarılı futbolcu, hızlı yapısı ve bire bir pozisyonlardaki etkisiyle dikkat çekiyor.

Pazarlıklar son aşamada

Geçen sezon Hırvatistan ekibi Dinamo Zagreb’den bedelsiz olarak Kızılyıldız’ın yolunu tutan tecrübeli futbolcunun, Beşiktaş ve kulübünün bonservisi konusunda anlaşması halinde Kara Kartal’a transfer olmasına kesin gözüyle bakılıyor.

Orhan Yıldırım

Haberin Devamı
YORUM YAZ