MENÜ

'Tam bir hız tutkunu'

Belçika Gazetesi Limburg’un yazarı Roger Cox, Fener’in gündemindeki Lukaku’yu değerlendirdi: “Lukaku’nun en önemli özelliği son derece hızlı olması... Aniden hücum bölgesine geçebiliyor ve durdurulması zor. Sadace saha içinde değil, futbol dışında da hızlı. Süratli arabaları çok seviyor. Bu yüzden polisten baya bir ceza yedi”

'Tam bir hız tutkunu'

Belçika’nın Oostende kulübünde forma giyen Jordan Lukaku için temaslarını hızlandıran Fenerbahçe, transfere çok yakın.

Bonservis pazarlıklarında taraflar orta noktayı bulurken, Lukaku’nun kulübüyle sadece 1 yıllık sözleşmesinin kalması Sarı-Lacivertliler’in elini güçlendiriyor. Lukaku ile PSV de yakından ilgilenmesine rağmen Fenerbahçe bir kaç adım önde.

Lukaku’yla ilgili Fenerbahçeli taraftarların aklını kurcalayan soru ise: “Caner Erkin’in boşluğunu doldurabilir mi?”

Biz de bu soruyu Belçika Gazetesi Het Belang van Limburg’un yazarı Roger Cox’a sorduk. İşte Cox’un 21 yaşındaki yıldızla ilgili değerlendirmesi...


Arda Turan'a ne oldu?


‘Savunmasını düzeltir’

“Lukaku’nun en önemli özelliği son derece hızlı olması. Bu onu diğer sol beklerden farklı kılıyor. Gerçekten çok hızlı bir futbolcu ve aniden hücum bölgesine geçebiliyor. Böyle anlarda da durdurulması gerçekten çok zor. Savunma anlamında ise bazı eksiklikleri var. Ancak bunları da zamanla düzelteceğini düşünüyorum. Çünkü henüz 21 yaşında. Anderlecht’in genç takımında 2 yıl forma giydi. Oostende’de sergilediği performansla milli takıma kadar yükseldi”

‘Taraftarlar çok seviyor’

“Lukaku, güçlü fiziğini de pozisyonlarda avantaj olarak kullanmayı çok iyi biliyor. Gelişime açık olması da bir artısı. Futbol dışında ise en az sahadaki kadar hızlı. Süratli arabaları çok seviyor. Zaten bu yüzden polisten baya bir ceza yemişliği var. Açıkçası tam bir hız tutkunu. Belçika’da taraftarların en sevdiği oyuncular arasında yer alıyor. Bu konuda son derece popüler olduğunu söyleyebilirim”


Fenerbahçe'ye Chelsea'den Loic Remy!


Haberin Devamı
YORUM YAZ