MENÜ

Emre Mor, Türk futbolunun gündeminde

Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim’in, A Milli Takım formasını yalnızca 1 kez giymesine karşın 2016 Avrupa Şampiyonası kadrosuna dahil ettiği genç yıldız adayı, ümit vaat ediyor.

Emre Mor, Türk futbolunun gündeminde

A Milli Futbol Takımı’nın 2016 Avrupa Şampiyonası öncesi 23 kişilik nihai kadrosuna alınmasıyla Türk futbol gündeminin ilk sıralarına oturan Emre Mor’un hızlı yükselişi dikkati çekiyor.

Babası Uşaklı bir gurbetçi, annesi ise Makedonyalı olan ve Danimarka’da dünyaya gelen 18 yaşındaki oyuncu, yaklaşık 4 ay önce Türk vatandaşlığına geçmesinin ardından bir anda kendisini A Milli Takım’ın Avrupa Şampiyonası kadrosunda buldu. A Milli Takım’la Avrupa Şampiyonası’nda mücadele verecek olan Emre Mor, beklentileri oldukça yükseltmiş durumda.

Fatih Terim, milli takıma kazandırdı

Emre Mor, Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim ve ekibinin çabalarıyla milli takım tercihini Türkiye’den yana kullandı. Danimarka Süper Ligi ekiplerinden Nordsjaealland’da dikkatleri üzerine çekmeye başlayan Emre, şubat ayında Türk vatandaşlığını alıp, sosyal medya hesabından da yaşadığı mutluluğu paylaşırken, mart ayında ise Ümit Milli Takımı’nın kadrosuna davet edildi ve Slovakya’ya karşı forma giydi. Daha sonra A Milli Takım’ın Avrupa Şampiyonası öncesi geniş kadrosuna davet edilen Emre, Karadağ ile oynanan hazırlık maçının ikinci yarısında oyuna girerken, sergilediği performansla büyük beğeni kazandı. Karadağ karşılaşmasında Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim’in gözüne girmeyi başaran Emre, Avrupa Şampiyonası’nın 23 kişilik nihai kadrosunda kendisine yer buldu.

Emre Mor, 10'a katladı!

Futbola 4 yaşında başladı

Emre Mor, futbola henüz 4 yaşında, Danimarka 2. Ligi ekiplerinden Bronshoj Boldklub’un altyapısında başladı. Futbola 2006 yılına kadar Bronshoj Boldklub’ta devam eden Emre, ardından Danimarka 1. Ligi takımlarında Lyngby’ye transfer oldu ve 2015 yılına kadar da burada forma giydi. Geride kalan sezonun başında Danimarka Süper Ligi ekiplerinden Nordsjaelland’ın genç takımına dahil olan Emre, kısa sürede A takıma çıkarken, sezonun ikinci yarısında ise ilk 11’in değişmez isimlerinden biri olmayı başardı. Son 6 ay içinde futbol kariyerinde önemli adımlar atan başarılı futbolcu, takımıyla çıktığı 13 lig maçında 2 gol attı. Nordsjaelland’la 2019 yılı haziran ayına kadar sözleşmesi bulunan oyuncu, Viborg’a karşı attığı golle de takımının Süper Lig’de gol atan en genç futbolcusu unvanını elde etti. Emre ayrıca, 2013 yılında Fransız ekibi Saint Etinne tarafından denemeye alınırken, o dönem yeterli bulunmadığı gerekçesiyle transferi gerçekleşmedi.

Danimarka’da 23 milli maça çıktı

A Milli Takım tercihini Türkiye’den yana kullanan Emre, Danimarka’nın 17, 18 ve 19 yaşaltı milli takımlarında forma giydi. Danimarka’nın alt yaş milli takımlarında 23 kez forma giyen ve 5 gol atan Emre, Türkiye Futbol Federasyonu yetkililerinin yoğun çabasıyla A Milli Takım’a kazandırılmış oldu. Geleceğin yıldız adayları arasında gösterilen genç futbolcunun Türkiye tercihi, Danimarka’da ise üzüntüyle karşılandı.

İsmi transfer gündeminde

Nordsjaelland’da sezon başı bonservis değeri 100 bin avro olarak gösterilen Emre Mor, yakaladığı çıkışla Türkiye’den ve Avrupa’dan birçok kulübün transfer gündemine girmeyi başardı. Teknik direktör Mustafa Denizli’nin Galatasaray’ın başında olduğu dönemde ilgilendiği Emre’nin transferi gerçekleşmezken, bugün ise Türkiye’nin ve Avrupa’nın önemli kulüpleriyle adı geçiyor. İngiltere Premier Lig ekiplerinden Liverpool, Manchester United ve Manchester City’nin ilgilendiği iddia edilen oyuncunun adı, Almanya’da ise Borussia Dortmund ile anılıyor.

Hayatını futbola endeksledi

Adı bir anda futbol gündeminde yer almaya başlayan Emre Mor, hayatını adeta futbola endeksledi. Futbol kariyerine odaklanmak için 16 yaşında okulu bırakan Emre, yaşadığı önemli sakatlığa rağmen de hedeflerinden vazgeçmedi. Danimarka Milli Takımı’nda ayağı kırılan ve bir süre futbol oynayamayan genç oyuncu, bu zor dönemi de atlatarak kariyerinde önemli adımlar atmayı başardı. Sakatlığı döneminde ayaklarına 2,5 kiloluk ağırlıklar bağlayarak çalışan ve gücünü yeniden kazanan Emre Mor, A Milli Takım formasıyla Avrupa Şampiyonası’nda da adından söz ettirme peşinde.

Babası hapiste

Futbol hayatında başarılı bir dönem geçiren Emre, özel hayatında ise sıkıntılı bir süreçten geçiyor. Kopenhag’da restaurant işleten babasının bir trafik kazası sonrası 4 ay hapis cezası alması, Emre için zorlu bir sürece neden oldu. Emre Mor, trafik kazasında yaralanmaya sebebiyet vermesi ve kullandığı aracın sigortasının bulunmaması nedeniyle hapis cezası alan babasının gelecek ay tahliye olmasını bekliyor.

Haberin Devamı
YORUM YAZ