MENÜ

Teşekkürler Çağla...

Gururumuz Çağla Büyükakçay, tenis tarihine geçtiği Roland Garros’ta dünya 27 numarası Rus Pavlyuchenkova’ya diş geçiremedi. Rakibine 2-1 mağlup olan tecrübeli raket turnuvaya veda ederken, topladığı puanlar sporcumuzu Rio Olimpiyatları’na bir adım daha yaklaştırdı.

Teşekkürler Çağla...

Bir Grand Slam turnuvasında tek kadınlarda ana tablo maçı kazanan ilk Türk tenisçi olarak tarihe geçen Çağla Büyükakçay, ikinci turda karşılaştığı dünya 27 numarası Rus Anastasia Pavlyuchenkova’ya mağlup olarak Rolland Garros’a veda etti. Dünya 85 numarası Büyükakçay, güçlü rakibi karşısında mücadeleye tutuk başlarken, Rus tenisçi açılış setini 6-3 önde tamamladı ve durumu 1-0’a taşıdı.

Muhteşem geri dönüş

Elemeleri aşıp kariyerinin ilk Grand Slam ana tablo mücadelesi verdiği Roland Garros’ta birinci turda Belaruslu rakibi Aliaksandra Sasnovich’i deviren Büyükakçay, Pavlyuchenkova’ya karşı ikinci sette başa baş bir oyun ortaya koydu. Bu sette 2-0 geriye düşmesine rağmen moralini bozmayan milli tenisçimiz, müthiş bir seri yakaladı ve altı oyun üstüste kazanarak seti 6-3 aldı ve tarihi mücadeleyi final setine taşıdı.

Kazanan tecrübe oldu

Kariyerinde sekiz WTA tekler şampiyonluğu bulunan Pavlyuchenkova, üçüncü sete iyi başlayan taraftı. 3-0’lık üstünlüğü yakalayan Rus tenisçi, bu defa Büyükakçay’a geri dönüş şansı tanımadı. 6-1’le seti tamamlayan Pavlyuchenkova, 1 saat 46 dakika sonunda adını ikinci tura yazdıran taraf oldu. Fransa Açık’ta iki gün önce de milli tenisçilerimiz Marsel İlhan ve İpek Soylu rakiplerine yenilerek turnuvaya ilk turda veda eden isimler olmuştu.

Haberin Devamı
YORUM YAZ