MENÜ

'Hiç motive olamadılar'

Fenerbahçe’yi hiçbir maçta yalnız bırakmayan Yusuf Dursun, takımdaki havayı kaleme aldı

'Hiç motive olamadılar'

Sezon başında yapılan yıldız transferlerinin ardından, ligde ikinci olunması büyük bir başarısızlık. Türkiye Kupası’nı kazanmak camiayı biraz olsun teselli edebilir. Ancak kimse kimseyi kandırmasın, sezon başında ne yönetimin, ne teknik heyetin ne de oyuncuların umurundaydı kupa... Lig ve Avrupa’daki başarısızlığın ardından ‘önemli hale’ gelse de takımda kimse bu finale motive olamadı.

Pereira’nın vakti olmadı

Aslında Fenerbahçe için sezon, ligin 32. haftasında Başakşehir karşısında alınan yenilgiyle son buldu. Nani, Kjaer, Van Persie gibi yıldız futbolcular sürekli ‘ağrılarını’ bahane ederek bırakın maçları, idmanlara bile çıkmak istemedi. Antrenmanlarda herkes moralsizdi.

Hemen her hafta Samandıra’yı ziyaret eden yöneticiler, uzun süredir tesislere uğramadı. Ligin bitiminin hemen ardından İngiltere maçı için futbolcuların milli takım kampına gitmesi, Vitor Pereira’nın öğrencilerini hazırlamasını daha da zorlaştırdı.

Kaptan Volkan, ateşleyebilirdi

Her şeye rağmen Sarı-Lacivertliler, ezeli rakibinden kadro kalitesi olarak çok daha iyi durumda. Yıldız futbolcuların potansiyellerine yakın bir performans sergilemeleri, kupanın kazanılması için yeterli olacaktır. Ancak sorun, bu oyuncuların finale ne kadar konsantre olabileceği.

Böylesi psikolojik ortamda Volkan Demirel’in olmaması da büyük şanssızlık. Kaptan en azından takımını ateşleyebilirdi. Çünkü Volkan, Galatasaray ile hazırlık maçı bile oynansa sahaya son derece motive bir şekilde çıkıyor. Fenerbahçe için en belirleyici unsur, futbolcuların maça ne kadar motivasyonla çıkacağı. Teknik-taktik konular bu akşam arka planda kalacak.

Haberin Devamı
YORUM YAZ