MENÜ

LENS: HUZURUN ADRESİ

Fransa'nın kuzeyinde yer alan Lens şehri, güçlü kömür madenciliği geçmişi nedeniyle en önemli turistik yerlerden biridir.

LENS: HUZURUN ADRESİ

Fransa'nın kuzeyinde yer alan Lens şehri, güçlü kömür madenciliği geçmişi nedeniyle en önemli turistik yerlerden biridir. 'UNESCO Dünya Mirası' statüsündeki dev maden atığı tepelere sahip şehir, sakin ve dingin bir yapıya sahiptir. Fransa'nın en küçük şehirleri arasında yer alan Lens'in nüfusu 34 bin civarında. Dinlenmek ve turistik seyahat için oldukça ideal bir kent olan bu şirin şehrin en dikkat çekici yapısı ise Paris'te yer alan meşhur Louvre Müzesi'ne ek olarak inşaa edilen Louvre Lens Müzesi'dir. Bu cam ve alüminyum cepheye sahip bu yapı yerine Art Deco mimarisini de görmek tercih edilebilir.

Fransa'nın en iyi stadı

Stade de Felix Bollaert, LC Lens'in maçlarını oynadığı 41.809 kişi kapasiteli bir stat. 1984 Avrupa Futbol Şampiyonası'na ve 1998 FIFA Dünya Kupası'na ev sahipliği yapma şansını yakalayan bu stadın tribünlerine. Lens Kulübü'nün 4 büyük futbolcusu Henri Trannin, Tony Marek, Elie Delacourt, Max Lepagnot'in isimleri verilmiştir. Stade de Felix Bollaert, şampiyona boyunca 4 karşılaşmaya ev sahipliği yapacak. Futbol tutkunu bu kent, 1992'de 48.912 kişilik rekor seyirci sayısıyla Fransa'nın en iyi stadı ödülünü kazanmıştır. Bu sayı şehir nüfusunun bile üzerinde olarak tarihe geçmiştir.

NASIL GİDİLİR?

Lens Havaalanında sizi oldukça yardımsever personelin ve gönüllülerin karşılayacağına emin olabilirsiniz. Stat, tren istasyonuna ve şehir merkezine yürüme mesafesinde yer alıyor ve ulaşımı yeterli düzeyde işaret ve levhalarla yaklaşık 15 dakika sürmekte.

HANGİ MAÇLAR OYNANACAK

11 Haziran Arnavutluk-İsviçre
16 Haziran 2016 İngiltere-Galler
21 Haziran Çek Cumhuriyeti-Türkiye
25 Haziran D Grubu 1.-B/E veya F Grubu 3.

BELLİ BAŞLI OTELLER

Adı Yıldızı
Campanile Lens ***
Hotel Bollaert ***
B&B Hôtel Lens Musée Du Louvre **
Lens Otel ***
Ibis Styles Lille Centre Gare Beffroi ***
Hotel Le Paris Brest *
Hotel Espace Bollaert ***


PARİS: AŞK ŞEHRİ


SAİNT-DENİS: 3 MİLYON YILLIK TARİH


MARSİLYA: RESSAMLARIN İLHAM KAYNAĞI


BORDEAUX: BiSİKLET CENNETİ


LYON: İPEK TİCARETİNİN MERKEZİ


LILLE: 2004 AVRUPA KÜLTÜR BAŞKENTİ


NİCE: TATİL CENNETİ


SAINT-ETIENNE: İHTİŞAMLI BİR KÜLTÜR


TOULOUSE: KARTPOSTAL GİBİ ŞEHİR

Haberin Devamı
YORUM YAZ