MENÜ

Mourinho'nun yolu!

Futbol kamuoyu, Mourinho’nun Manchester United’a gitmesine kesin gözüyle bakıyordu. Ancak Van Gaal’in bir senelik daha sözleşmesi olması ve yüksek tazminatı nedeniyle imza bir türlü gelmedi Portekizli teknik adamın diğer muhtemel adresi PSG. Ancak Fransız ekibi de hocası Blanc ile 2 yıllık yeni sözleşme imzalamıştı. Buna rağmen Mourinho-PSG iddiaları yüksek sesle dile getiriliyor.

Mourinho'nun yolu!

FANATİK’in dünkü Jose Mourinho haberi büyük ses getirdi. Aziz Yıldırım’ın hayali, Fenerbahçe’yi dünyaca ünlü Portekizli teknik adama emanet etmek. Evet, bu hiç kolay değil. Ancak son dönemde yaşanan gelişmeler, Sarı-Lacivertliler için bir umut ışığı oluşmasını sağladı.

Mourinho, Chelsea ile bu sezon yaşadığı büyük düşüşün ardından takımdan ayrıldı ve dinlenmeye çekildi. Her fırsatta, yeni sezonda yeni bir maceraya atılacağını söylemekten de geri kalmadı.

Van Gaal koltuğa yapıştı

Bu maceranın, dünyaca ünlü teknik adamın yıllardır adeta rüyası olan Manchester United’da yaşanmasına kesin gözüyle bakılıyordu. Hatta İngiliz basını, tarafların her konuda anlaştığını yazdı. Mourinho’nun yakın arkadaşlarına dayandırılan haberlerde imzaların atıldığı bile öne sürüldü. Buna rağmen beklenen açıklama bir türlü gelmedi. Sebebi, ManU’nun şu anki menaceri Louis van Gaal...

Hollandalı teknik adamın 1 sene daha sözleşmesi bulunuyor ve kovulması halinde yüksek bir tazminat alacak. Bu yüzden Manchester United Yönetimi’nin eli kolu bağlı. Van Gaal ise, “3 senelik sözleşmeyi Manchester istedi, ben değil” diyerek kesinlikle ayrılmayı düşünmediğini açıkladı.


Fenerbahçe'de deprem! Eşyalarını topladı...


PSG, Mou’yu yalanladı

Jose Mourinho ile adı anılan bir diğer takım ise Arap sermayesi sayesinde sınıf atlayan Paris Saint-Germain. Fransız ekibi, şu anki teknik patronu Laurent Blanc ile şubat ayında 2 senelik yeni sözleşme imzaladı.

Ancak Şampiyonlar Ligi çeyrek finalinde Manchester City karşısında yaşanan başarısızlık sonrası Mourinho’nun adı bu kulüple anılmaya başlandı. Fransız kulübünün yönetiminden yapılan açıklamalarda, “Blanc ile devam edeceğiz” dense de Portekizli teknik adam ile ilgli iddialar artarak devam ediyor.

Devler hocalarını buldu

Bir an önce futbola geri dönmek isteyen Jose Mourinho için bu iki takım dışında bir alternatif şimdilik yok. Tüm büyük takımların yeni sezondaki teknik direktörleri belli. Muhtemel adaylardan Manchester City, Josep Guardiola ile; Bayern Münih ise Carlo Ancelotti ile anlaştı. Liverpool, Jürgen Klopp ile devam edecek. Arsenal’de ise Arsene Wenger’in ayrılmaya niyeti yok. Mourinho hakkında Real Madrid iddiaları gündeme gelmişti ancak İspanyol devi büyük ihtimalle, Şampiyonlar Ligi’nde finale çıkan Zinedine Zidane’ı takımda tutacak.

Çok zor ama...

Birçok otorite tarafından dünyanın en iyi teknik direktörü olarak gösterilen Jose Mourinho’nun Fenerbahçe’nin başına geçmesi hayal gibi görünüyor olabilir. Ancak Manchester United ve PSG dışında talibi olmayan Portekizli teknik adam için Sarı-Lacivertliler tüm şartları zorlayacak. Evet, Mourinho’nun yeni sezonda Kadıköy’de olması çok zor bir intimal ancak imkansız da değil!


Fatih Terim'in üzdüğü 12 isim


Yüz yılın hocası!

Jose Mourinho, kazandığı kupalar kadar bireysel ödülleriyle de adından söz ettirdi. UEFA tarafından 2002-03 ve 2003-04’te yılın teknik adamı seçildi. İngiltere’de ise 2004-05, 2005-06 ve 2014-15 olmak üzere üç kez en iyi menacer ödülünü aldı.

53 yaşındaki teknik adam aynı ödülleri 2008-09 ve 2009-10’da İtalya’da da kazandı. 2010’da ayrıca FIFA tarafından yılın hocası seçildi. IFFHS Dünya’nın En İyi Kulüp Antrenörü ödülünü 2004, 2005, 2010 ve 2012’de kazanan başarılı çalıştırıcı, 2004, 2005 ve 2010’da da World Soccer Magazine Dergisi tarafından dünyanın en iyisi olarak gösterildi. Jose Mourinho ayrıca 2015 senesinde Yüz Yılın En İyi Portekizli Teknik Direktörü ödülüne layık görüldü.

10 milyon Euro’yla Şampiyonlar Ligi şampiyonu!

Jose Mourinho; Real Madrid, Chelsea gibi büyük takımlarda çalışsa da en büyük başarılarını, görece daha küçük takımlar olan Porto ve İnter’de yaşadı. Tüm dünya Mourinho’nun adını, Porto ile 2002- 03’te UEFA Kupası, 2003-04’te ise Şampiyonlar Ligi şampiyonluğu ile tanıdı. Mou, bu tarihi başarıya sadece 10 milyon Euro’luk transferle imza attı. Ardından Chelsea’ye giden Portekizli hoca 2004-05 ve 2005- 06’da Premier Lig şampiyonluğu yaşadı.

Transfere harcanan yüz milyonlarca Euro’ya rağmen Devler Ligi’nde başarı gelmeyince 20 Eylül 2007’de Chelsea ile yollar ayrıldı. Jose Mourinho’nun yeni adresi İnter Milan oldu. 53 yaşındaki çalıştırıcı peş peşe iki sene İtalya Ligi şampiyonluğu yaşarken, 2009-10’da Şampiyonlar Ligi’ni bir kez daha kazandı. Ayrıca lig ve İtalya Kupası’nda da zafere ulaşan İnter, ayın sezonda 3 büyük kupayı kaldıran ilk İtalyan takımı oldu.

Haberin Devamı
YORUM YAZ