MENÜ

Alper Potuk ve Caner Erkin soyunma odasında birbirine girdi!

Fenerbahçe'de Galatasaray derbisi öncesi yaşanan Caner Erkin krizinin perde arkası ortaya çıktı. Sarı Lacivertli kulüpte, Caner Erkin ve Alper Potuk soyunma odasında birbirine girdi.

Alper Potuk ve Caner Erkin soyunma odasında birbirine girdi!

Fenerbahçe'nin son 4 maçta (Braga, Osmanlı, Konya ve Galatasaray) eriyip gitmesinin nedenleri son 2-3 aydır yaşananlara bağlı.

Sarı-Lacivertlilerin önce Avrupa'da havlu atması, ardından şampiyonluk şansını mucizeye bırakmasının tek nedeni Pereira ve O'nun oyun anlayışı değil. 4 maçtır kazanamayan Fenerbahçe belki de Türkiye Kupası'nı da kaldıramayıp milyonlarca euro yatırım yaptığı sezonu "boş geçecek".

Peki neden bu hale gelindi? Fenerbahçe'de neler oluyor? Önce en taze gelişme Caner Erkin olayının "patlak" vermesi ile başlayalım.

Volkan Demirel'den Galatasaray'a gönderme

Son maçlarda yedek kalmayı sorun eden Caner'in yaptığı saygısızlık herşeyden önce takıma, o bölgede oynayan arkadaşı Hasan Ali Kaldırım'a karşı büyük ayıp !..Bu durum kabullenemez ve o şekilde tepki verirsen Yönetimin de hedefi haline gelirsin...

Caner geçen hafta 82. dakikada oyuna alınırken, yardımcı hocanın kendisine anlatmak istediği taktiği, kendisine verilen görevi dinlemedi bile. Taktik tahtasına bakmadığı kameralara da yansırken "Bu saatten sonra beni oyuna neden alıyorsun?" der gibi bir vücut dili ve mimikleri vardı. Galatasaray derbisi öncesinde Samandıra'da "Yedek kalacağıma hiç oynatma !" demesi gibi...

Braga maçında Avrupa turu kaybedilince bir çok oyuncunun hocaları Pereira'ya ve taktiğine öfkesi vardı. Bunu hocalarına karşı direkt olarak yapamasalar da; sinirlenerek, yere bir şeyler fırlatarak, kapıları tekmeleyerek, yumruklayarak gösterdiler. Maçın gerginliğinden birbirine giren oyuncular da oldu.

Daum'dan Fenerbahçe yorumu

Soyunma odasında Alper ile Caner birbirine girdi

Kaybedilen tur, hakem Ivan Bebek'in yanlı yönetimi futbolcuların sinirlerini bozmuş, Alper son dakikalarda kırmızı kart ile oyun dışı kalmıştı. Soyunma odasında bunun tartışyması büyük oldu. Braga maçı sonrası Caner ile Alper'in birbirine girdikleri ve takım arkadaşlarının kavgayı durdurdukları öğrenildi.

Caner'den sonra Pereira'nın da ayrılışı kesin

Caner'in Inter ile şimdiden anlaştığı belirtiliyor. Bunu ne Fenerbahçe Yönetimi'nin sorun etmesi lazım, ne de milli futbolcu olan ve bu tecrübedeki bir oyuncu olan Caner'in koz olarak kullanmaması lazım. Yönetim masaya oturmadığı için futbolcu geleceğini hazırlayıp planlarını yapma hakkına sahip, en azından sözleşmesinin bitmesine son 6 ay kala buna hakkı var. Ama sözleşmesi devam ederken de takımı için elinden geldiği katkıyı yapmak, çalışmak zorunda.

Galatasaray - Fenerbahçe maçının yazar yorumları...

Bir gerçek daha var ki, "Şampiyon yapsa da yapmasa da" Pereira ile yollar ayrılacak. Bunu iki taraf da istiyor. Bu son maçlarda alınan bir karar değil, Pereira da bunun için zemin hazırlıyor, yönetim de devam etmeyecek. İşine karışılması ve başka sorunlar sonrası "terör" olayları Portekizli için bir bahane oldu. Huzursuz bir ortamda kaçış için planlar yapılıyor. Bunun ana büyük nedeni ise Aziz Yıldırım'ın müdahalelerinin Pereira'nın kimyasını bozmuş olması. İşine karışılması, Persie'yi bir an önce oynat baskısı, Ozan'a şans ver istekleri Pereira'nın sağlıklı düşünmesine engel oldu. Persie oynarken de Fernandao etkisiz kaldı. Pereira mevcut kadroyu verimli kullanamadı ve Galatasaray derbisinden sonra taraftarların da sabrı taşarak "İstifa" çağrısı yaptı.

Nani'nin yedek kalmasındaki sırlar ?

Moskova deplasmanında Nani birden bire yedek kaldı. Çin'den teklifin geldiği dönemlerde bu durum düşündürücü. Nani mi gitmek istemedi Çin'e yönetim mi göndermedi? Bunu sadece yönetim, Nani ve menajeri biliyordur. Moskova'dan sonra Nani Beşiktaş derbisinde de yedek kaldı. Performans düşüklüğünün yanı sıra moral bozukluğu da yıldız oyuncuyu olumsuz etkiledi. Tekrar toparlanmak isteyen ve özel çalışmalar da yapan Nani takımına katkılı olmaya çalıştı ama ligin ilk yarısındaki kadar etkili olamadı.

Gökhan Gönül: Şampiyon olamazsak...

Pereira'ya küs oyuncular var !...

Takımda yaklaşık 1.5 aydır hocasının yüzüne bakmayan oyuncular var. Gerekçeleri muhtemelen sergilenen futbol. Daha iyisini yapabileceklerinin farkında olan oyunculardan 3'ünün son zamanlarda Pereiya'ya küs oldukları ve hiç dialog kurmadıkları öğrenildi.

Türk oyuncular ile yabancı oyuncular bir türlü kaynaşamadı

Fotoğraflarda, selfielerde yerli oyuncuların yanında yabancılar yok. Takımda bir bütünlük yok. Gençler ve yerliler bir köşede dururken, yabancı oyuncular da ayrı ayrı gruplaşmalar yaşıyor. Gelen vahim bir istihbarata göre bir maçta asist yapan oyuncuya "Neden O'na pas attın" denilecek kadar arkadaşlık bağları kopuk bir takım konumunda Fenerbahçe. Samandıra'da sadece Caner değil, kavga boyutuna gelen bir çok isim olduğu haberleri geliyor.
HABER ANALİZ | UĞUR DEMİRKIRDI - DHA

Galatasaray-Fenerbahçe derbisinin Caps'leri

Haberin Devamı
YORUM YAZ