MENÜ

Vodafone Arena resmen açıldı

Beşiktaş'ın yeniden yaptığı Vodafone Arena Stadı'nın açılışı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun katılımı ve özel davetlilerin de hazır bulunmasıyla gerçekleşti.

Vodafone Arena resmen açıldı

Resmi açılış törenine; Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun yanı sıra, Bakanlar, 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Spor ve Gençlik Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören ile siyaset, spor ve iş dünyasından davetliler katıldı. Yapılan konuşmaların ardından açılış kurdelesi kesildi.

Efsane isim Gordon Milne de açılışa katıldı

Başkan Fikret Orman, Yönetim Kurulu Üyeleri, Divan Kurulu Üyeleri, Teknik Direktör Şenol Güneş, Kaptanlar Tolga Zengin ve Necip Uysal'ın yanı sıra efsane teknik direktör Gordon Milne ile siyah-beyazlı formayı hem teknik direktör hem de futbolcu olarak giyen bir çok futbolsever açılışta yer aldı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun stadyuma gelmesinin ardından açılış töreni başladı. İlk önce saygı duruşu yapılırken, ardından da İstiklal Marşı okundu.

Beşiktaş Başkanı Fikret Orman, Vodafone Arena'nın açılışında şu ifadeleri kullandı;

Bugün beşiktaşımız evine döndü, kara kartal evine döndü. Atatürk'ün takımı olan, halkın takımı olan Beşiktaşımız evine döndü. Halkın takımı olan Beşiktaş'ımız, halkın cumhurbaşkanının önderliğinde açılışını yapacak. Değerlerimizi koruyarak bugünlere kadar geldik. Her zaman halkın takımı olduk.

'Vodafone stat için 14 milyon Euro yatırım yaptı'

Beşiktaş Kulübü bu ülke için şehitler vermiştir. Değerlerimizi koruyarak her zaman halkın takımı olduk. Sayın Cumhurbaşkanım sizi biliriz, ahde vefayı bilirsiniz. Beşiktaş Kulübü de bilir. Allah razı olsun. İstanbul'un Kadir ağabeyi sayın Kadir Topbaş, siz de sağolun her zaman destek oldunuz. Vodafone kendi hükümlülüğünde olmamasına rağmen buraya akıllı stat için 14 Milyon gibi yatırım yapmıştır. teşekkür ediyorum. Vodafone, kendi yükümlülüğünde olmamasına rağmen, akıllı star için 14 milyon euro destek vermiştir. En çok da bize inan aziz Beşiktaş'ın taraftarlarına teşekkür etmek istiyorum; sağ olsunlar, var olsunlar.

'Stadı yaparken Kolezyum'dan esinlendik'

Türkiye son 14 yılda her alanda olduğu gibi spor alanında da büyük ilerleme kaydetmiştir. Stadın mimarisinde bin sene önce İstanbul'daki Kolezyum'dan esinlenildi. Fikir babalarından biri de Cumhurbaşkanımızdır. Vodafone Arena, Türkiye'nin ilk akıllı stadı, dünyanın da en akıllı statlarından biri.Harika bir dijital deneyim yaşatacağız. Çimin altında hem ısıtma, hem de soğutma sistemleri var. Böylece çimin bozulması engellenecek ve kusursuz olması sağlanacak.

'Stadımız taraftara her zaman açık olacaktır'

Stadımızdaki müzemiz,localar,restoranlar ve Kartal Yuvası, her gün taraftara açık olacaktır. Stadımızda en düşük bilet fiyatından girenle, en yüksek bilet fiyatı ile giren aynı kalitede hizmeti alacak. İnönü stadından çıkan demirin yaklaşık 19 katı kadar demir kullandık Vodafone Arena'da. Saygıdeğer cumhurbaşkanımız, siz olmasaydınız bugün bu coşkuyu yaşayamayacaktık. Saygıdeğer Cumhurbaşkanımız, siz Karakartal'ın evine dönüşünün gizli kahramanısınız.

' Cumhurbaşkanımız, Başbakanımız ve Belediye başkanımız çok yardım etti'

İnönü'deki ilk golü rahmetli başkanımız Süleyman Seba atmıştı. Eski stadımız 70 yıla yakın Kara Kartal'a yuva oldu. Futbolcularımız dünyanın en iyi stadında maçına çıkacak, Beşiktaş taraftarı dünyanın en iyi stadında takımı izleyecek. Ama bize bu ortamda Cumhurbaşkanımız, Başbakanımız ve Belediye başkanımız çok yardım etti.

Beşiktaş Başkanı Fikret Orman'ın konuşmasının ardından kürsüye çıkan Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören, ' Sayın Cumhurbaşkanım bu stadın yapılmasında ne kadar katkınız olduğunu biliyorum. teşekkür ediyorum' dedi.Demirören konuşma sırasında kendisini ilk önce Beşiktaş başkanı olarak tanıttı ve törende kahkaha tufanı koptu.

Törene katılan Başbakan Ahmet Davutoğlu ise;

Biz hepimiz şahidiz ki Beşiktaş çok sağlam bir geleneğe sahip. Sembolü Kartal olarak Selçuklu amblemine sahiptir. Beşiktaş camiası her zaman devleti ve milletinin yanında oldu ve beraber yürüdü. Beşiktaş camiası ve taraftarı, aidiyet bağları olan taraftarların başında geliyor. Beşiktaş burada her maçta başarılı olsun ama bayrağımızı temsil ettiği maçlarda başı öne eğik çıkmasın inşallah. Bu stadyum inşallah hiçbir hakaretin de yansımadığı bir stadyum olsun. Bu stat değil Türkiye'nin, dünyanın en nazik, en nezih, centilmenlik dışı hareketlerin hiç görülmediği stadı olsun. Beşiktaş, taraftarı geleneği altyapısı ile örnek bir kulüptür... Beşiktaş bu stat ile geleceğini garanti altına almıştır' açıklamasında bulundu.

Kürsüye Çıkan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Vodafone Arena hakkında açıklamada bulundu.

'Kartalımıza hayırlı olsun'

Açılışını yapmak üzere bir araya geldiğimiz Vodafone Arena'nın hayırlı olmasını diliyorum. Beşiktaş'a bol gollü galibiyetler temenni ediyorum. Kartalımızın yeni stadı hayırlı olsun. Türkiye'nin en eski, en köklü spor kulüplerinden olan Beşiktaş; aslında böyle bir stadı çok önceden hak ediyordu.Stadın dış görünüşüyle ilgili bazı temennilerim olmuştu, bakıyorum Fikret Başkan bunları uygulamaya geçirmiş. Türkiye'nin en eski en köklü kulubü olan Beşiktaş'ın çok gecikmiş yeni stat hakkı bugün teslim ediliyor.

'En büyük tebriği Beşiktaş taraftarı hakediyor'

Vodafone Arena'nın İstanbul'umuza ve ülkemize kazandırılmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Hükümetimize de teşekkür ediyorum. 50 trilyon civarında bir destek verilerek burası yapılmış oldu. En büyük tebriği de Beşiktaş taraftarı hakediyor. heyecanı ve sadakati ile farkını ortaya koymuştur. Artık rekabetin daha farklı yaşanacağı bir stat haline geldi. Kapsamlı bir sponsorluk anlaşmasıyla kulübümüze destek veren Vodafone'a da teşekkür ediyorum. Beşiktaş taraftarı centilmenliği de hafızalarda yer etmeye inşallah devam edecektir. 100 Milyon dolara sahip olan, sadece maçtan maça değil sürekli halkımıza hizmet veren eser ortaya çıktı. Daha önce Fenerbahçe ve Galatasaray, sonra Başakşehir ve Konyaspor statlarına kavuşmuştu. Bugün de Beşiktaş kavuşuyor. Burası sıradan bir eser değil. Gerçekten diğer statlardan çok farklı. Umarım diğer statlar da böyle olur.

Tören Vodafone Arena kurdelasının kesimiyle son buldu.

Haberin Devamı
YORUM YAZ