MENÜ

Galatasaray - Fenerbahçe derbisi ertelendi

Süper Lig'de zirveyi şekillendirecek Galatasaray - Fenerbahçe derbisi güvenlik sebebiyle ileri bir tarihe ertelendi.

Galatasaray - Fenerbahçe derbisi ertelendi

Bir süredir Türkiye'yi acıya boğan terör saldırıları futbolu da derinden etkiledi.

BOMBA İHBARI...

Türkiye'nin en büyük maçlardan biri olan, milyonların nefesini tutarak izlediği, bu akşam saat 20'de başlaması gereken Galatasaray - Fenerbahçe derbisi yapılan bir bomba ihbarı sebebiyle İl Güvenlik Kurulu'nun kararıyla ileri bir tarihe ertelendi.


Galatasaray-Fenerbahçe derbisi ne zaman oynanacak?


ÖNCE "SEYİRCİSİZ OYNANSIN" KARARI...

Karşılaşmanın önce seyircisiz oynanmasına karar verildi. Bu karar futbol dünyasında büyük şok yaratırken, karşılaşmanın başlamasına 3 saat kala böyle bir kararın alınması özellikle Galatasaray cephesinde büyük tepki yarattı.

DURSUN ÖZBEK BAKAN KILIÇ'I ARADI: YA SEYİRCİYİ ALIN YA DA...

Sarı Kırmızılı kulübün, bu karardan dolayı Türkiye Futbol Federasyonu'na tepkili olduğu belirtilirken başkan Dursun Özbek de spor bakanı Çağatay Kılıç'ı aradı ve "Ya bu taraftar stada alınsın ya da maçı erteleyelim. Böyle bir durumu kabul etmiyoruz. Eğer bir güvenlik problemi varsa maç da oynanmasın. Taraftar alınmıyorsa biz de sahaya çıkmıyoruz" resti çektiği ileri sürüldü.

KISA SÜRE SONRA DA ERTELEME...

Seyircisiz oynama kararı ve yapılan telefon konuşmalarının ardından ise karşılaşmanın ertelenmesi kararı alındı. İstanbul Valiliği yazılı bir açıklama yaparak alınan ciddi bir istihbarat nedeniyle dev maçın ertelendiği duyurdu.

Serdar Dinçbaylı / Metin Karabaş


TARAFTARDAN PROTESTO!

Türk Telekom Arena'nın kapıları saat 16.45'te seyircilere açılmıştı ancak saat 17.25 gibi seyircisiz oynanacağı duyurulunca stata giriş yapan taraftarlar da ıslıkla bu kararı protesto etti.

Stadyum tahliye ediliyor giren taraftarlar çıkarılıyor, içeri alım durduruldu.

Taraftarlar çıkmıyoruz diye bağırıyor. Yönetimi ve demiröreni istifaya davet ediyolar.

FENERBAHÇE TESİSLERDE BEKLİYOR

Fenerbahçe kafilesi Samandıra tesislerinden çıkmama kararı aldı. Eminyet'ten gelecek haberi bekliyorlar.

FEDERASYON'DAN AÇIKLAMA

Konuyla ilgili Türkiye Futbol Federasyonu'nun yaptığı açıklamada şöyle denildi:

Bu akşam oynanması planlanan Galatasaray - Fenerbahçe müsabakası, İstanbul Valiliği’nin aldığı karar doğrultusunda kulüplerimizle de görüşülerek ileri bir tarihe ertelenmiştir. Galatasaray -Fenerbahçe karşılaşmasının tarihi önümüzdeki günlerde kamuoyuyla paylaşılacaktır.

GALATASARAY'DAN AÇIKLAMA: ALINAN CİDDİ BİR İSTİHBARAT...

Galatasaray Kulübü de konuyla ilgili resmi internet sitesinden şu açıklamayı yaptı:

Valilik, Emniyet ve Türkiye Futbol Federasyonu arasında varılan mutabakat sonucunda, güvenlikle ilgili alınan ciddi bir istihbaratın değerlendirilmesine bağlı olarak 20 Mart 2016 Pazar günü saat 20:00’de Ali Sami Yen Spor Kompleksi Türk Telekom Arena’da oynanması gereken Galatasaray - Fenerbahçe derbisi ileri bir tarihe ertelenmiştir. Maçın oynanacağı tarih daha sonra açıklanacaktır.

Kamuoyunun bilgisine sunarız.

Galatasaray Spor Kulübü

FENERBAHÇE'DEN AÇIKLAMA


Fenerbahçe Kulübü ise erteleme kararının ardından resmi internet sitesi üzerinden şu açıklamayı yaptı:

"Fenerbahçemiz ile Galatasaray arasında Türk Telekom Arena’da oynanacak karşılaşma güvenlik gerekçesiyle maçın başlamasına yaklaşık 2 saat kala ileri bir tarihe ertelendi.

Konu ile ilgili İstanbul Valiliği'nden yapılan açıklama şu şekilde:

'20 Mart 2016 Pazar günü saat 20.00’de oynanacak olan Galatasaray-Fenerbahçe futbol müsabakası alınan ciddi bir istihbaratın değerlendirilmesine bağlı olarak, kulüplerinde talep ve mutabakatı doğrultusunda ertelenmiştir. Kamuoyuna ve sporseverlere saygıyla duyurulur.'

TFF tarafından yapılan açıklama ise şu şekilde:

'Bu akşam oynanması planlanan Galatasaray-Fenerbahçe müsabakası, İstanbul Valiliği'nin aldığı karar doğrultusunda kulüplerimizle de görüşülerek ileri bir tarihe ertelenmiştir. Galatasaray-Fenerbahçe karşılaşmasının tarihi önümüzdeki günlerde kamuoyuyla paylaşılacaktır.'

Haberin Devamı
YORUM YAZ