MENÜ

Jose Morais taburcu oldu

Antalyaspor'un Portekizli Teknik Direktörü Jose Morais, beyin kanaması şüphesiyle tedavi gördüğü Akdeniz Üniversitesi (AÜ) Hastanesi'nden taburcu oldu.

Jose Morais taburcu oldu

Antalyaspor'un Portekizli Teknik Direktörü Jose Morais, 3 Şubat'ta antrenman sonrasında rahatsızlanarak hastaneye götürüldü. Beyin kanaması teşhisi konulan Morais, AÜ Hastanesi'nde tedaviye alındı.

Beyin ve Sinir Cerrahisi Kliniği'nde 12 gün süren tedavisinin ardından Jose Morais, bugün saat 12.30'da taburcu edildi.

Jose Morais taburcu olmadan önce, hastanede çalışmalarında kullandığı taktik tahtası kulüp görevlileri tarafından midibüse alındı. Bir hayli neşeli olduğu görülen Morais, kızı 9 yaşındaki Sophie Chloe Elisabeth De Morais Haraldson ile el ele hastaneden çıktı.

Kameralara gülümseyerek el sallayan Morais'e, eşi Zandra Maria Dagny Haraldson, Antalyaspor Kulüp Müdürü Adem Kart, Sportif Direktör Cem Deda, kulüp doktoru Burhanettin Çalım eşlik etti. Ailesi ile VIP midibüse binen Morais, daha sonra evine gitti.

Antalyaspor'un Portekizli Teknik Direktörü Jose Morais, beyin kanaması şüphesiyle tedavi gördüğü Akdeniz Üniversitesi (AÜ) Hastanesi'nden taburcu oldu.
Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Beyin ve Sinir Cerrahı Prof. Dr. Mahmut Akyüz, Portekizli teknik adamın genel sağlık durumu hakkında bilgi verdi. Prof. Dr. Akyüz, Morais'in 12 gün önce antrenman sırasında yaşadığı sıkıntının ardından acil servise getirildiğini, beyin kanaması teşhisi konulduğunu, etkilerini ortadan kaldırmak için takip ettiklerini söyledi.

'TEDAVİ SÜRECİNDE SIKINTI OLMADI'

Morais'in hastaneye getirilişinin ardından yapılan tetkiklerde beyin kanaması geçirdiği tespit edildiğini kaydeden Prof.Dr. Akyüz, "Kanamanın sebebine yönelik yapılan araştırmada anjiyografilerinde herhangi bir patolojik bulguya rastlamadık. Sonraki süreçte kanamanın oluşturduğu etkileri ortadan kaldırmak adına bir dizi tedavi süreci devam etti. Bu sürede öngördüğümüz komplikasyonlar ortaya çıkmadı. Tedavi sürecinde de bir sorun yaşanmadı. 12 gün boyunca vital bulguları normal seyrettiği için, bir takım önerilerle taburcu işlemini gerçekleştirdik" dedi.

BİR AY SONRA KONTROLE GİDECEK

Morais'in 1 ay sonra yeniden kontrole geleceğini belirten Prof.Dr. Akyüz, şunları söyledi:
"3-4 gün içinde işinin başında olabilir. Bundan sonra daha sakin bir yaşamı olmalı. Tansiyonunun yükselmemesi gerekiyor. Rahat bir yaşamı olmalı. Tansiyon, stres, sıkıntı problemler çıkarabilir. Mesleki açıdan bir sorun yaşamaz. 3 ay sonra tamamen eski haline dönecektir. Sonuçta evinde durması gerekmiyor. Mesleğini yapabilir fakat bir takım değişiklikler yapması gerekecek."


DHA

Haberin Devamı
YORUM YAZ