MENÜ

Mesut Özil, Barça'yı böyle tavladı!

Barcelona'nın Mesut Özil'i kadrosuna katmak istemesinde oyuncunun bu sezonki müthiş performansı yatıyor. Rakamlar, 27 yaşındaki futbolcunun Premier Lig'de sezona damga vurduğunu gösteriyor.

Mesut Özil, Barça'yı böyle tavladı!

İspanyol devi Barcelona Mesut Özil'e kanca attı. Arda Turan'ın ardından Türk asıllı Alman futbolcuyu da kadrosuna katmak isteyen Katalan ekibinin bu girişiminin altında, oyuncunun bu sezonki yükselişi yatıyor.

Asist rekoru kırdı

27 yaşındaki futbolcu bu sezona yaptığı asistlerle damga vurdu. Premier Lig'de forma giydiği maçlarda 16 asist yapan oyuncu ayrıca bu alanda bir rekor da kırarak ülke tarihine geçti. Eylül ve Kasım arası dönemde her maç sahneye çıkan yıldız futbolcu, üst üste yedi maçta asist yapan Premier Lig tarihinin ilk ismi oldu.

Değeri 10 milyon arttı

Mesut Özil istikrarlı görünümüyle dikkat çekti. Hemen her maç sahaya ilk 11'de çıkan oyuncu, ligde 4 gol ve Şampiyonlar Ligi'nde de 2 gol atarak skora direkt katkı da yaptı. Müthiş performansı oyuncunun piyasa değerini de yukarı çekti. Transfermarkt tarafından sezon başlarken 40 milyon euro gösterilen tahmini bonservis bedeli, geçtiğimiz haftalarda güncellenen değere göre 50 milyon euro oldu.

Wenger Bergkamp ilan etti

Arsenal Teknik Direktörü Arsene Wenger, öğrencisinin müthiş performansı karşısında en çok heyecan duyan isimlerden bir tanesiydi. Wenger, Mesut Özil'i Londra ekibinin efsane oyuncularından Dennis Bergkamp'a benzetti. Aralık ayındaki Bournemouth karşılaşmasının ardından Fransız teknik adam şunları söyledi: "Mesut sadece yeteneği konusunda değil, kendisi ve takımı için her zaman çalışma isteği olduğu konusunda da herkesi inandırdı. Futbolcularımı kıyaslamayı sevmem ama Mesut istisnai bir oyuncu. Bergkamp daha golcü, Mesut ise daha asist yapan bir futbolcuydu. Fakat şimdi Mesut da gol atmaya başladı. İkisi kıyaslanabilir". (Skorer)

Haberin Devamı
YORUM YAZ