MENÜ

Beşiktaş 4-0 Gaziantepspor

Spor Toto Süper Lig'in 20. haftasında Beşiktaş, sahasında Gaziantepspor'u Gökhan Töre, Oğuzhan Özyakup ve Mario Gomez'in (2) golleriyle 4-0 mağlup etti. Ligin ikinci yarısında ilk maçına çıkan Kara Kartal, Gaziantepspor önünde adeta patlama yaşadı. Beşiktaş, bu galibiyetle iki maç eksiğiyle Fenerbahçe'yle olan puan farkını da ikiye düşürmüş oldu.

Beşiktaş 4-0 Gaziantepspor

Spor Toto Süper Lig'in 20. haftasında Beşiktaş, sahasında Gaziantepspor ile karşılaştı.

Mücadeleye Gaziantepspor çok hızlrı başladı. Henüz 17. saniyede Larsson kaleci tolga Zengin ile karşı karşıya kaldı ancak Tolga golü önlemeyi başardı.

Bu pozisyonun ardından toparlanan Beşiktaş, maçtaki kontrolü ele aldı ve Gaziantespor üzerinde baskı kurdu. 5. dakikada Mario Gomez'in çalımlarla ceza sahasına girdiği pozisyonda Alman forvetin şutu auta gitti.

Maçın 18. dakikasında Beşiktaş'ın Brezilyalı stoperi Rhodolfo, Chibuike ile girdiği ikili mücadele sonrası sakatlandı ve oyundan çıkmak zorunda kaldı. Rhodolfo'nun yerine yeni transfer Alexis Delgado oyuna dahil oldu.

30. dakiakada gelişen Beşiktaş atağında sağ kanatta topla buluşan Olcay'ın ceza sahasına yaptığı ortayı Gaziantepspor defansı kafazyla uzaklaştırdı. ceza sahası üzerinde topla buluşan İsmail'in sert şutu direğin üzerinden dışarı çıktı.

Gaziantepspor kalecisinden büyük hata!

38. dakikada gelişen Beşiktaş atağında sol kanatta boş pozisyonda bulunan Gökhan Töre topla buluştu ve ceza sahasına girdi. Gökhan Töre'nin yerden şutunda Gaziantepspor kalecisi Alperen Uysal, topu koltuk altından kaçırdı ve Beşiktaş maçta 1-0 öne geçti.



Kartal'ın yenileri ne yaptı?


Oğuzhan'la fark 2'ye çıktı!


Golden sonra baskısına devam eden Beşiktaş'ta İsmail Köybaşı 42. dakikada baskı yaparak topu kaptı ve hemen boş pozisyonda bulunan Gökhan Töre'ye verdi. Gökhan Töre'nin pasında Oğuzhan Özyakup topu filelerle buluşturdu ve Beşiktaş farkı 2'ye çıkarttı.

Mücadelenin ilk yarısı Beşiktaş'ın 2-0 üstünlüğü ile sona erdi.





İkinci yarıya da ilk yarıda olduğu gibi Gaziantepspor etkili başladı ve sağ çaprazdan Beşiktaş ceza sahası içine giren Habibu'nun sert şutunu kaleci Tolga Zengin kornere çeldi.

Tolga'dan müthiş kurtarış!

56. dakikada gelişen Gaziantepspor atağında Habibu'nun sert şutunu kaleci Tolga müthiş kurtardı ve mutlak golü önledi.

Gomez gollerine devam ediyor!

61. dakikada hızlı gelişen Beşiktaş atağında sağ kanatta topla buluşan Olcay Şahan, ceza sahasında boş durumda bulunan Mario Gomez'e çok iyçi bir pas attı ve Gomez'in yerden sağ köşe yaptığı sert şut ağlarla buluşarak skor 3-0'a geldi.

Gomez ikinci golü de attı

3-0'ın ardından oyund kontrolü iyice ele alan Beşiktaş Gaziantepspor kalesinde tehlikeli ataklar geliştirmeye devam etti. 70. dakikada sol kanattan İsmail'in getirdiği topta ceza sahası içinde boş durumda bululnan Mario Gomez topu ağlarla buluşturdu ve skoru 4-0 yaptı. Alman yıldız böylece 18. maçında 15. golüne imza atarak gol krallığında liderliğe yükseldi.

Maçın kalan dakikalarında Beşiktaş, maçta kontrolü elinde tutarak tempoyu belirledi ve Siyah-Beyazlılar sahadan 4-0 gibi net bir skorla galip ayrılarak 3 puanı kaptı. Beşiktaş bu galibiyetle Fenerbahçe'den 2 maçı eksik olmasına rağmen puan farkını da 2'ye indirmeyi başardı. Sezonun ikinci yarısındaki ilk lig maçına çıkan Kara Kartallar, sahadan farklı bir skorla ayrılmasını bildi.

**********************************

Maç kadroları:

Beşiktaş: Tolga Zengin, Andreas Beck, Marcelo, Rhodolfo, İsmail Köybaşı, Atiba, Oğuzhan, Sosa, Gökhan Töre, Olcay Şahan, Mario Gomez


Yedekler: Boyko, Alexis Delgado, Serdar Kurtuluş, Quaresma, Necip, Kerim Frei, Cenk Tosun

Gaziantepspor: Alperen, Barış, Elyasa, Prince Gouano, Marçal, Erdem, Abuda, Orkan, Chibuike, Larsson, Habibou.


Haberin Devamı
YORUM YAZ