MENÜ

TÜRK DERBİSİ! Anadolu Efes 73-77 Fenerbahçe

Anadolu Efes karşısına 2 eksikle çıkan Fenerbahçe'ye derbi zaferini yedekler getirdi. Obradovic'in son çeyrekte sahaya sürdüğü Melih Mahmutoğlu'nun 15 dakikada attığı 4 kritik üçlük takımını havaya soktu, Sarı-Lacivertliler 77-73'lük skorla galibiyete uzanarak TOP 16'daki namağlup unvanını korudu.

TÜRK DERBİSİ! Anadolu Efes 73-77 Fenerbahçe

Avrupa Ligi TOP 16’da grubun ilk iki sırasını paylaşan Türk ekipleri Fenerbahçe ile Anadolu Efes karşı karşıya geldi.

Fenerbahçe’de Antic ve Sloukas’ın eksikliği daha maçın başında hissedildi. Efes ekstra hücum ribauntlarını sayıya çevirdi. Fenerbahçe ise her hücumda topun değerini bildi, farkın açılmasına engel oldu ve Dixon’la 16-12 üstünlük kurdu. Ancak ardından gelen top kayıpları ve Cedi’nin müthiş performansı Efes’in skoru lehine çevirip ilk çeyreği 21-18 önde geçmesini sağladı. 2.çeyreğin başında Kanarya, Datome ve Berk’le 25-23 üstünlük kurdu. Ancak bu, uzun sürmedi. Kadro rotasyonu 2 sakatlıkla daha da daralan Fenerbahçe, dinlenmeden oynayan Udoh’la skor üretirken Vesely ise hücumda bu kez hiç görünmedi. Bogdanovic ve Datome’nin 2 faul alması Obradovic’i de zor duruma düşürdü. Üçlük denemelerinde de başarı sağlayaman Fenerbahçe karşısında daha dengeli oynayan Efes özellikle de Cedi’yle (15 Sayı) devreyi 41-35 galip kapattı.

Yedeklerin zaferi

İkinci yarıda rüzgarın yönü değişti. ilk 20 dakika faul problemi nedeniyle kenarda oturan Bogdanovic, 3. çeyrekte sahne aldı ve top kayıplarına rağmen Fenerbahçe oyunun içinde kalarak, son bölüme girdi. Maç boyunda topun değerini iyi bilen Sarı-Lacivertliler’de coach Obradovic elindeki tüm imkanları sahaya sürdü, süre olmayan isimlere görev verdi. Kenardan gelen Kalinic savunmaya katkı sağlarken, Melih’in kritik üçlükleri takımını da havaya soktu. Savunması sertleşen Fenerbahçe, Efes’in oyun ritmini bozdu. 4. çeyrekte tabelada üstün olan taraf hep Fenerbahçe’ydi. 38’te skor 70-73’ü gösterirken ev sahibi eline geçen fırsatını kullanamadı. Bunun hesabını da Melih (15 dakikada 14 sayı) kesti, üçlüğü attı: 70-77. Saric’in son saniye üçlüğü galibiyete yetmedi, Fenerbahçe 77-73’le 6’da 6 yaptı namağlup unvanını korudu.

Hatice Yücel

Haberin Devamı
YORUM YAZ