MENÜ

Fransa'da bir Türk'ün çilesi

Sezona Fransa 2. Ligi ekibi Metz'de başlayan Sezer Özmen, devre arasında ani bir şekilde Türkiye'ye döndü ve PTT 1. Lig ekibi Alanyaspor'la sözleşme imzaladı. Sezer'in bu ani dönüşü, elbette akıllarda soru işareti bıraktı. Geçtiğimiz hafta yeni takımıyla ilk maçına çıkan 23 yaşındaki stoper, gerçeği ilk kez FANATİK'e anlattı.

Fransa'da bir Türk'ün çilesi

Sezon başında Fransa 2. Lig ekibi Metz’e imza atan Sezer Özmen, sürpriz bir şekilde geri döndü. Genç stoperin burada yaşadıkları, açıkça ırkçılığa maruz kaldığını gösteriyor:

“Tam formayı kapmıştım ki, Paris’e saldırı oldu ve her şey değişti. Pas hatamda bile tepkiler geldi. ‘Niye hızlı oynamıyorsun?’, ‘Hadi çabuk oyna!’ gibi şeyler söylenmeye başlandı”

“Bebeğimizi bir gün hastanenin aciline götürdük. Türk olduğumuz için 4 saat bekletildik. Böyle olunca da, ayrılmak kaçınılmaz oldu”

Sezona Fransa 2. Ligi ekibi Metz’de başlayan Sezer Özmen, devre arasında ani bir şekilde Türkiye’ye döndü ve PTT 1. Lig ekibi Alanyaspor’la sözleşme imzaladı. Sezer’in bu ani dönüşü, elbette akıllarda soru işareti bıraktı. Geçtiğimiz hafta yeni takımıyla ilk maçına çıkan 23 yaşındaki stoper, gerçeği ilk kez FANATİK’e anlattı.

..Ve Mustafa Denizli neşteri vurdu!

‘Sosyal medyadan başladılar’

Her şeyin Paris’te düzenlenen terör saldırısı sonrasında başladığını belirten Sezer, “Aslında her şey çok iyiydi. Metz’de kendimi ispat etmeye başlamıştım. Formayı da kaptım. Ne zaman ki Paris’te bu olay oldu, saha içinde huzursuzluk başladı. En ufak bir pas hatamda bir anda bana karşı (Fransız oyuncular yapıyor.) normalin ötesinde aşırı tepkiler oldu.

‘Niye hızlı oynamıyorsun?’, ‘Hadi çabuk oyna’ gibi şeyler söylenmeye başlandı. Zaman zaman tribünlerden ve sosyal medya üzerinden de tepkiler oldu. Takımda İspanyol oyuncular hep moral verdiler. Fransızlar ise açıkçası biraz Fransız kaldı. Saha dışında ise Türk komşularımızdan Çimen ailesi bize çok destek verdi” dedi.

‘Alanya’da çok iyi karşılandım’

Sezer’in yaşadığı en ilginç olay ise Fransa’da bebeği için gittiği bir hastanede gerçekleşmiş. Genç oyuncu akıllara durgunluk veren bu olayı şu sözlerle anlattı: “Bebeğimizi bir gün hastanenin acil bölümüne götürdük. Türk olduğumuz için 4 saat bizi beklettiler. Metz’de böyle bir ortam olunca, ayrılmak kaçınılmaz oldu. Yine Fransa’dan teklifler aldım, ancak kalmak istemedim.

Süper Lig’de ise hedefi olmayan takımlardan teklif geldi. Ben Süper Lig’e çıkmayı hedefleyen Alanyaspor’la anlaştım. Burada beni gerçekten çok iyi karşıladılar. Bu kulüple şampiyon olarak Süper Lig’e çıkmak istiyorum.”

Haberin Devamı
YORUM YAZ