MENÜ

Pep Guardiola yeni adresini açıkladı!

Sezon sonu itibariyla Bayern Münih'teki görevinden ayrılacak olan Pep Guardiola, geleceği ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Pep Guardiola yeni adresini açıkladı!

Bayern Münih Teknik Direktörü Pep Guardiola, sezon sonunda yaşanacak ayrılık süreci ile ilgili konuştu.

İspanyol teknik adam, Bavyera ekibindeki görevinin son bulmasının ardından İngiltere Premier Ligi'nde çalışmak istediğini söyledi.

'Bayern'deki misyonum bitti'

Bu sebeple Bayern'le olan sözleşmesini yenilemediğini dile getiren Guardiola, ''İngiltere'de çalışmak istiyorum. Ama şu anda herhangi bir takımla anlaşmış değilim. Böyle bir durum olması halinde gereken duyuruyu yapacağım. Şu anda bir şeyler söylemem mümkün değil'' dedi.

2013 yılında 68 yaşındaki Jupp Heynckes'in yerine Bayern Münih Teknik Direktörlüğü'ne getirilen Guardiola, ''Eğer onun yaşında biri olsam takımda kalmaya tercih ederim. Ama yalnızca 44 yaşındayım. Yeni rekabetler yaşamak istiyorum'' diye konuştu.


ARDA KADRODA MI? Enrique kararını verdi...
'Bir kulüpte 30 yıl bana göre değil'

Bayern'de geçirdiği 3 yılın kendisi için yeterli olduğunu belirten Pep, ''Bir kulüpte 30 yıl kalmak bana göre değil. Yeni restaurantlar görmek, yeni şehirlerde yaşamak istiyorum'' dedi.

Bayern Münih'le çalışmanın büyük bir onur olduğunu ve bu şansa layık görüldüğü için duyduğu memnuniyeti dile getiren Katalan teknik adam, ''Bana oldukça kaliteli bir kadro kurdular. Minnettarım. Belki insanlar benim neden ayrılacağımı anlayamıyor. Ancak yeni rekabetler istiyorum. Yeni duygular yaşayıp, yeni stadyumda yeni bir atmosfer yaşamak istiyorum'' ifadelerini kullandı.

Manchester City'ye yakın, United da bastırıyor

2015-2016 sezonunun sona ermesiyle Bayern'deki görevinden ayrılacak Pep Guardiola'nın yerine, İtalyan teknik adam Carlo Ancelotti Alman ekibinin başına geçecek.

Pep Guardiola'nın ağzından Premier Lig'e gitmek istiyorum demesiyle, PSG ihtimali ortadan kaltı. Daha önce Manchester City ile anlaştığına dair çıkan haberler doğrultusunda genç teknik adamın yeni adresinin Manchester City olmasına kesin gözüyle bakılıyor. Bunun yanı sıra Louis van Gaal'la sezon sonuna kadar yola devam etmesi beklenmeyen Manchester'ın diğer ekibi Manchester United'ın da, Guardiola için nabız yokladığı biliniyor.

Haberin Devamı
YORUM YAZ