MENÜ

Semih Saygıner: Olmam gereken yere dönmek istiyorum

Türkiye 3 Bant Bilardo Şampiyonası'nın final etabında Semih Saygıner, 9 yıl aradan sonra gelen Türkiye şampiyonluğu sonrası çok büyük bir sevinç yaşadı.

Semih Saygıner: Olmam gereken yere dönmek istiyorum

Bilardoyu istemeyerek bıraktığını, daha doğrusu çeşitli sebepler nedeniyle kariyerini dondurduğu ifade eden Saygıner, hızlı bir geri dönüş yaptı.

7 yıl bilardoya 9 yıl ise Türkiye şampiyonasına katılmaya ara veren Saygıner, müthiş bir performansın ardından Hakan İncekara'yı 40-10 yenerken, son sayının ardından zafer pozları verdi.

Doğan Haber Ajansı'na (DHA) verdiği röportajda Türkiye şampiyonu olduğu için mutlu olduğunu ifade eden Semih Saygıner, "Çalışmamın ürününü aldığımı düşünüyorum. Çünkü epeydir çalışıyorum. Bütün eksiklerimi çalışıyorum. Geri dönüş konusunda Türkiye'de benim için en önemli şey tekrar Türkiye şampiyonu olmaktı. Bu belki birinci adım ama uluslararası arenada da bir an evvel olmam gereken yere dönmek istiyorum" dedi.

"Bu şampiyonluğu Dünya Kupası kazanmaya eş değer görüyorum"

Türkiye şampiyonasının 2'nci etabı olan Erzincan'da karşılaştığı Hakan İncekara'ya çeyrek finalde kaybeden Saygıner, rakibinden rövanşı farklı bir skorla elde ederek kalitesini gösterdi. Saygıner kazandığı bu kupanın çok önemli olduğunu dile getirerek, "2016 yılının daha iyi bir yıl olacağını düşünüyorum. 2015 biraz emekleyerek geçti benim için. Tabii ki çok insanların dışarıdan gözlemleyemeyeceği kadar psikolojik sebepler var bunun içinde. 7 yıllık bir aradan sonra geri dönüş, Türkiye şampiyonasına 9 yıl aradan sonra geri döndüm. En son 2006'da oynamıştım. Bu geri dönüşün de kolay olmayacağını biliyordum. En başından beri de söylüyordum. Millet de çıkar oynarsın gibi konuşuyordu. Öyle olmayacağını ben biliyordum. Bunu şunun için söylüyorum. Diğer oyunculara da çok saygı duyuyorum hepsi çok üst düzey oyuncular. Dünya kupası kazanmış, her an dünya kupası kazanabilecek derecede bir çok oyuncuya sahibiz. Demek ki benim çok daha iyi olmam gerekiyor. Buradaki bir turnuvayı kazanmak belki de Dünya kupasını kazanmaya eş değer görüyorum. Ben çok çalışkan bir adamım hayatım boyunca da öyle oldum. Bu işe başlarken de çok çalışacağımı, eksiklerimi gidereceğimi, arayı kapatacağımı söylemiştim. Kapattığımı düşünüyorum. Yavaş yavaş toparlanıyorum" diye konuştu.

"Bilardo sadece ben demek değil"

Bilardonun yeniden güzel günlere döneceğine kesin gözle bakan Semih Saygıner, "Basının verdiği destek ile bilardo tekrar o popüler günlerine her şeye rağmen dönecek diye düşünüyorum. Benim de mutlaka katkım vardır ama diğer sporcu arkadaşlarım da bilardoyu üst düzey oynayabilen, prezentabl ve gençlere örnek olabilecek düzeyde arkadaşlarım var. Sadece ben değilim. Bilardo sadece ben demek değil. Hep birlikte bilardoyu bir yerlere taşıyacağız, eski günlerine geri dönecektir diye düşünüyorum" ifadelerini kullandı.

Uğur Demirkırdı - Mustafa Akın / Kırşehir,(DHA)

Haberin Devamı
YORUM YAZ