MENÜ

Trabzonspor'u zorlu günler bekliyor

Pazar günkü tarihi kongrede seçilecek olan Trabzonspor'un başkanını zorlu bir tablo bekliyor.

Trabzonspor'u zorlu günler bekliyor

Saracoğlu’nda Fenerbahçe’ye boyun eğen ve artık tam anlamıyla kongre havasına giren Trabzonspor’da tablo pek iç açıcı değil. Başkan İbrahim Hacıosmanloğu yeniden seçilse de, adaylardan biri kulübün yeni patronu olsa da sıkıntılar aynı. Sportif ve ekonomik olarak sorunlar iki ana başlıkta toplanıyor.

7 Aralık sabahından itibaren Bordo-Mavili kulübün başkanını çözülmesi gereken önemli sıkıntılar bekliyor. Bunlardan ilki, takımın ligdeki durumu. Fırtına, henüz 13. hafta bitmesine rağmen lider Fenerbahçe’nin tam 13 puan gerisinde. Bordo-Mavililer şampiyonluk yarışından yine erken koptu. Ancak bir an önce saha içindeki görüntü değişmezse Avrupa bile hayal olacak. Yani bir sezon daha elden kayıp gidecek.

UEFA inceleme başlattı

Mali durum oldukça karanlık. Özellikle yabancı futbolcular paraları ödenmediği için bir bir elden kaçıyor. Constant ve Medjani’nin ardından listeye Esteban’ın da eklenmesi bekleniyor. İlerleyen süreçte Cardozo, Mbia, Marin gibi önemli yıldızlar da gidebilir. Yeni başkanın bir an önce alacakları temizlemesi gerekiyor.

Banka faizleri ve geçmişe dönük yapılandırılmış borçlar da göz önünde bulundurulduğunda yeni yönetimin acilen sıcak para bulması şart. Nitekim UEFA da inceleme başlatmış durumda. Finansal Fair Play kapsamında Avrupa gelirleri bir süreliğine donduruldu.

Yerli teknik adam favori

Teknik direktör seçimini ise taraftarlar ve camia büyük bir merakla bekliyor. Altyapının başındaki Sadi Tekelioğlu, Şota Arveladze’nin ardından geçici olarak takımın başına getirilmişti.

7 Aralık’taki Eskişehirspor maçında Sadi hoca muhtemelen son maçına çıkacak. Bordo-Mavili kulübün yeni yönetiminin yapacağı teknik direktör tercihi ise sportif açıdan en belirleyici unsur. İbrahim Hacıosmanoğlu, Muharrem Usta ve Celil Hekimoğlu, önceliğini yerli isimlere vermiş durumda. Gelecek yeni hocanın hem camiayı yakından tanıması hem de ligi iyi bilmesi şart. Çünkü uyum süreci adı altında Fırtına’nın kaybedecek ekstra bir zamanı yok.
Serhat Demirtaş

Haberin Devamı
YORUM YAZ