MENÜ

Harun Erdenay'dan şaka gibi açıklama: Sicil-lisans'taki çocuk...

Türkiye Basketbol Federasyonu başkanı Harun Erdenay, Lynetta Kizer kriziyle ilgili NTVSpor'a açıklamalarda bulundu. Erdenay, "Sicil-lisans bölümündeki çocuk vermemesi gereken bir lisans vermiş, iç soruşturmayı başlattık ama bunun cezası hükmen mağlubiyet" dedi.

Harun Erdenay'dan şaka gibi açıklama: Sicil-lisans'taki çocuk...



Erdenay'ın açıklamaları şu şekilde:


İki yönden incelemek lazım. Maç sonu Fenerbahçe'nin bir itirazı var. Fenerbahçe'nin bu itirazı haklı... Çünkü bir oyuncu bir pasaprt seçip onunla oynamak zorunda ve bu uzun senelerdir var. Galatasaraylı oyuncu Bosna pasaportuyla geldi, değiştirirse bunun cezası çok açık. Bu da hükmen mağlubiyet.

Galatasaray, bu oyuncuyu transfer ediyor. Galatasaray Bosna evraklarıyla bize başvuruyor. Biz de onlara bu lisansı verdik. Ancak oyuncu daha önce ABD Milli Takımı'yla oynadığı için AGÜ maçından sonra FIBA'dan uyarı geliyor.

Ancak Federasyondaki sicil-lisans bölümünde çalışan arkadaş da onay veriyor. Biz idari soruşturma da başlattık. Yine de şunu söylemek istiyorum, bu oyuncunun oynayamayacağını herkes biliyordu. Yönetmelik çok net. Bir oyuncu bir pasaporta başvurabilir ve onunla mücadele edebilir. Ama orada ne olduysa, sicil-lisanstaki çocuk, bilgisi olmadan değiştirmiş. Kimse beni aramadı. Keşke beni arasalardı. Bizim arkadaşımız yazılı beyan da almamış, sözlü almış. Dediğimiz gibi biz iç soruşturmayı başlattık. Sonuçta bir çalışanımızın vermemesi gereken bir lisans verildi. Ama bunun sonucu da hükmen mağlubiyet.
Galatasaray'dan son dakika kararı!

Haberin Devamı
YORUM YAZ