MENÜ

Jamie Vardy inanılmaz!

Leicester City santrforu Jamie Vardy arka arkaya Premier Lig'de 11 maçta gol atarak Ruud Van Nistelrooy'un 10 maçlık rekorunu kırdı.

Jamie Vardy inanılmaz!

Vardy seyircisiyle bu başarıyı paylaşırken kullandığı "Bu benim, benim F.....ng benim" sözlerinin ardından "Galiba biraz abarttım sevinç gösterisini. Ne söylediğimi şu anda tekrarlayamam çünkü hatırlamıyorum" açıklamasında bulundu.

28 yaşındaki oyuncu, Leicester City'nin United ile oynadığı mücadelinin 24. dakikasında defansının arkasına sarkarak arka arkaya çıktığı 11. maçında 11. golünü kaydetmiş oldu.

Wardy 2012 senesinde amatör kümede oynayan Fleetwood takımından 1 Milyon Pound'a Leicester City'ye transfer olmuştu.

Vardy "11'inci gol, performansımı etkilememesi için elimden geleni yaptım. Sadece maça konsantre oldum. Çok mutluyum. Takım olarak çok iyi oynadık ve bir puan normal bir sonuçtu" dedi.

"İstediğimizi aldık"

Hocası Claudio Ranieri "Bu büyük bir başarı Jamie ve futbol için bilhassa 4 sene önce amatör kümede oynayan bir futbolcu için. Tebrik ediyorum. Attığı gol kaliteli bir goldü. Fuchs'un pasında topla buluşması Darmian ve Smalling'in arasına girip De Gea'yı avlaması gerçekten muhteşemdi. Takımında çok çabuk kontratağa çıkabilecek oyuncularım var. Taktik olarak soyunma odasında ne konuştuysak sahada uyguladık. Bugün iki hedefimiz vardı. İlki maçı kazanmak diğeri Vardy'nin gol atmasıydı. Jamie rekoru kırdı biz önemli bir puan aldık." sözlerini sarf etti.

Leicester City şu anda 29 puanla Manchester City ile aynı puanda. Ligin zirvesinde oldukları hatırlatıldığında Ranieri "Hedefimiz öncelikle 40 puan toplayarak kümede kalmak. Bu bizim hedefimiz ve çok önemli Leicester kulübü için. 40 puana ulaştıktan sonra bu sorunuzu cevaplayabilirim' açıklamasını yaptı.

FUTBOLCU OLMAK İÇİN 300 POUND KAZANDIĞI İŞİNİ BIRAKTI
Jamie Vardy Sheffield'da karbon fabrikasında haftada 300 pound kazanırken profesyonel futbolcu olmaya karar verdi. Basamakları teker teker çıkarak amatör kümeden Van Nistelrooy, Alan Shearer, Thierry Henry ve Ian Right ile ismi anılmaya başlandı. Vardy'nin hikayesi burada bitmiyor. Bakalım yeni kuracağı amatör futbolcular akademisinde kendisi gibi başarılı olan futbolcular yetiştirebilecek mi ?

MİNİ YORUM

Dün maçtaydım basın toplantısında 29 puanla City ile premier ligin zirvesinde olan takımın hocası Ranieri kendisine şampiyonluk hakkında sorulan soruya "Önce kümede kalmak için 40 puan toplamalıyız.40 puana ulaştıktan sonra bu sorunuza cevap verebilirim' açıklamasını yaptı. Bu açıklamayı Türkiye'de yapsa 40 saniyede kovulurdu.

Edip Adanır - Londra

Haberin Devamı
YORUM YAZ