MENÜ

İspanyollar ciddi: Guardiola, Pellegrini'nin yerini alacak

İspanya'dan gelen haberlere göre Pep Guardiola, seneye Manchester City'yi çalıştıracak.

İspanyollar ciddi: Guardiola, Pellegrini'nin yerini alacak

Pep Guardiola'nın Bayern Münih'le anlaşması bu sezon sonu bitiyor. Kulüb başkanı Karl-Heinz Rummenigge ile gelecek ay masaya oturacak olan deneyimli hoca, İspanyol radyosu Cadena COPE'nin iddiasına göre çoktan Manchester City ile anlaşmaya vardı.

Habere göre; ''Guardiola 'senaryo'yu değiştirmek istiyor, Almanya defterini Bayern'de 3 sezon geçirdikten sonra 30 haziranda kapatacak. Pep İngiltere'de menajerlik yapmak istiyor.''

Haber aynı zamanda şu an Manchester City teknik direktörlüğü yapan Pellegrini'nin de serbest kalacağını doğruluyor.



Ön anlaşma imzalandı bile


Barcelona
'ya yakınlığı ile bilinen El Mundo Deportivo gazetesinin haberine göre Guardiola, perşembe günü City'nin Torino'daki Şampiyonlar Ligi yenilgisinden tam 24 saat sonra, gelecek sezon Manchester City'i çalıştırabilmek için bir ön anlaşma imzaladı.

Öte yandan Rummenigge'in İspanyol hocanın takımdaki geleceği hakkında yaptığı açıklamalar ise İspanyolların iddialarını doğrular nitelikte. Rummenigge; ''Kimse vazgeçilmez değildir. Oyuncular gelir ve gider, Menajerlerde öyle. Takımın başına gelirler ve bir noktada ayrılırlar. Eğer Guardiola ayrılırsa, yerine eşsiz biri gelecek''.

Bavyeralılar Guardiola'yı takımda tutmak isteyecek, ancak sezon sonunda onun yerine geçebilecek bir isim bulmaya çalışacaklar.

Yıl sonundan önce açıklanacak

Rummenigge, 19 Aralık'taki Bayern Münich - Hannover karşılaşmasından sonra teknik adamla konuşacağını doğruladı. Tarihin ertelenmesinin imkansız olduğunu söyleyen Kulüp Başkanı;''Biraz geç olduğunu ve Noel'den hemen önce olduğunu biliyorum. Ama konuşmamız Hannover maçı sonrası olacak. Maçın ardından kesin bir karara varacağız.''açıklamasında bulundu.

Guardiola yıl sonundan önce kararını verecek, ancak Manchester City ona Almanya dışında teklif yapan tek takım değil. Ayrıca İspanyol hocanın yakın arkadaşı Txiki Begiristain'ın da Manchester City'de bulunması, takımı Guardiola'ya daha yakın kılan nedenlerden biri.

Büke Narin / fanatik.com.tr

Haberin Devamı
YORUM YAZ