MENÜ

Turkish kovboy

Önce Tiflis'te Avrupa'yı titretti, ABD'de ise dünyayı kaldırdı. 23 yaşındaki haltercimiz Danıyar İsmayilov, koparmada altın, toplamda ise bronz madalya kazandı. Kovboy şapkasıyla zafer pozu veren Danıyar, “Altın madalya için çok mutluyum. Şimdiki hedefim Rio Olimpiyatları'nda kürsüde yer alabilmek” dedi.

Turkish kovboy

Amerika Birleşik Devletleri’nde devam eden Dünya Halter Şampiyonası’nın 3. gününde Erkekler 69 kiloda podyuma çıkan haltercimiz Danıyar İsmayilov, koparmada altın, toplamda ise bronz madalyanın sahibi oldu. Türkiye, Houston’da düzenlenen şampiyonanın ilk iki gününde madalya kazanmayı başaramazken, göğsümüzü kabartan haber Türkmen asıllı sporcumuzdan geldi. 69 kilo koparmada rakipleriyle kıyasıya bir yarışa giren İsmayilov, son kaldırışa kadar süren çekişmede 160 kiloda başarılı olarak altın madalyanın sahibi oldu. Kendisiyle aynı siklette mücadele eden bir diğer sporcumuz Ahmet Turan Okyay ise koparmadaki 140 ve silkmedeki 161 kiloluk kaldırışlarıyla toplamda 301 kiloya ulaştı ve dereceye giremedi.

‘Hedefim Rio’da kürsü’

Altın madalyanın ardından başarılı performansını silkmede de sürdüren 23 yaşındaki genç haltercimiz, 183 kilo kaldırarak 343 kiloya ulaştı ve toplamda da kürsüde kendisine yer buldu, bronz madalyayı boynuna taktı. Yarışma sonrası duygularını dile getiren İsmayilov, “Koparmada iyi bir yarışma çıkarttım. Taktik açıdan da hocalarımla isabetli kararlar verdik. Altın madalya kazandığım için çok mutluyum. Hedefim, Rio Olimpiyatları’nda da kürsüde yer alabilmek” diye konuştu.

Önce Avrupa, sonra dünya...

Amerika’da düzenlenen Dünya Halter Şampiyonası’nda 2 madalya kazanarak gururumuz olan Danıyar, Gürcistan’ın başkenti Tiflis’te geçtiğimiz yaz düzenlenen Avrupa Şampiyonası’na da damga vurmuştu. 69 kiloda güçlü rakiplerini geride bırakan genç halterci, silkme, koparma ve toplamda altın madalya kazanarak çıtayı yükseltmişti.

Haberin Devamı
YORUM YAZ