MENÜ

Fikret Orman: Borcumuz 317 milyon Dolar

Beşiktaş Başkanı Fikret Orman, divan kurulunda sert açıklamalarda bulundu.

Fikret Orman: Borcumuz 317 milyon Dolar

Fikret Orman'ın açıklamaları şöyle;

"237 milyon Dolar sponsor gelirimiz var"

Şu ana kadar yaptığımız sponsorlukların toplam değeri 237 Milyon Dolar olmuştur. Stadımızın olmamasına rağmen diğer iki rakibimizden daha fazla sponsor geliri elde ediyoruz. 471 dava dosyasını kapattık. Vodafone’den 10 milyon dolar para aldık.Stat açıldıktan sonra başka sponsorluklarda olacak ve yıllık 83 milyon dolar gelir olacak.

"Hakkı Yeten Tesisleri'ni de yeniliyoruz"

"Nevzat Demir Tesisleri'ne 6 milyon lira harcadık, çağa uygun hale getirdik. Hakkı Yeten Tesisleri'ni de yeniliyoruz. Beşiktaş TV tamamen yenilendi ve izlenebilir hale getirdi. Yatırımlarımız devam edecek, kanalı Vodafone Arena'ya taşıyoruz. Beşiktaş TV kurulduğu günden bu yana 3, 3.5 milyon zarar etti, şu anda aylık gelirimiz 135 bin lira. Sosyal medyada iyi durumdayız. Toplamda 8 milyon kişiye erişebiliyoruz.


Rodrigo Tabata: 8 milyon euroyu ben mi aldım?
"Kartal Yuvası gelirlerimiz 46 milyon lira"

Sosyal medya hesaplarımız gerçek, rakiplerimizdeki gibi şişirme hesaplar yok. Kartal Yuvası gelirlerimiz 1 sene içinde 46 milyon lira oldu. Hedefimiz stadımızın açılmasıyla birlikte 100 milyon lira. Transferlerdeki doğru stratejimiz bizi başarılı kıldı. Bazen maça gitmiyorum, çünkü soğuk ülkelere oyuncu izlemeye gidiyorum.

"18 milyon euro gelir elde ettik"

Beşiktaş, geçtiğimiz sene 18 milyon Euro transfer geliri elde etmiştir. Son 4 yılda 41 milyon Euro bonservis bedeli harcaması yaparken, 20 milyon Euro bonservis geliri elde etti. 'Hep al' dönemi bitmiştir. Artık 'Sat al' dönemi başlamıştır. 2 oyuncu satarken 3 oyuncu alacağız.

"Borcumuz 317 milyon Dolar"

Kulübü 328 milyon dolar borçla devraldık. Şu an borcumuz 317 milyon dolardır. Borcumuz artmamıştır. Rakibimizin stadını devlet yaptı, işciler sokağa indi, inşaatı durdu. Bizde böyle bir şey duydunuz mu? Vodafone Arena'ya 30.09.2015 itibari ile 277 milyon TL harcadık. Bizim stadımız normal bir stat değil. Türkiye'nin en güzel stadını yapıyoruz. Sadece çatıya 16.7 milyon TL harcadık.

"Kimse Beşiktaş Başkanı'na hakaret edemez"

Beşiktaş başkanlığına aday olacaklar adaylıklarını devre arasında açıklasınlar. Çalışma yapsınlar. Aidatlar yükseltilecek ve disiplin şartları ağırlaştırılacak. Kimse Beşiktaş Başkanına, Yönetimine hakaret edemez. Elde ettiğimiz sponsorluk gelirini, 3 rakibimiz toplansa elde edemez. Beşiktaş Türkiye'nin en büyük markasıdır.

Haberin Devamı
YORUM YAZ