MENÜ

Torku Konyaspor 0-0 Gençlerbirliği

Torku Konyaspor, geçen hafta Başakşehir karşısındaki kötü futbolu unutturmak, Gençlerbirliği ise deplasmandaki ilk galibiyetini almak için sahaya çıktı. Ancak planlar tutmadı, iki ekip de futbol adına sahaya bir şey yansıtamayınca maç golsüz sona erdi.

Torku Konyaspor 0-0 Gençlerbirliği

İzleyen için zor ve sıkıcı bir maçtı, özellikle ilk yarısı. Gençlerbirliği 4 dış saha maçını kaybetmiş belli ki bir puan için gelmiş, ona göre oynuyor. Konyaspor geçen haftaki 4-0’lık Başakşehir yenilgisinden sonra ‘bir daha kaybedersem havamı kaybederim’ korkusu içinde.

Puan cetveli her şeyi anlatıyor takımlar adına. 4. ile 11. arasında sadece 2 puan olan bir ligde puan savaşı verirken kayıp veya kazanç çok önemli. Konyaspor ev sahibi olarak biraz daha ataktı. 6. dakikada çalışılmış bir serbest atış organizasyonu izledik. Meha kullandı pasında Rangelov’un şutu savunamadan döndü. 17’de Gençlerbirliği’nin tek tehlikesinde Stancu’nun şutunda top savunmaya çarpıp kornere çıktı. 26’da Rangelov çalımlarla ceza alanına girdi, çaprazdan şutu yan ağlarda kaldı. İlk yarıda temposu düşük futbol gol getirmedi ve takımlar soyunma odasına 0-0’lık skorla girdi.

Oyun kilitlendi

İkinci yarıda deyim yerindeyse oyun kilitlendi. Savunmaların ve kalecilerin en rahat oynadığı maç desek yeridir. Aykut Kocaman, Bajic’i alıp forveti hareketlendirmek istedi ama geriden gerekli destek gelmedi. 67’de Gençlerbirliği, Campos ile mutlak bir gollük pozisyonu kaçıran taraftı. 79’da Meha’nın şutu Konya tribünlerini heyecanlandırdı ancak top kaleci Hopf’ta kaldı. Oyunun son bölümünde Konyaspor’un beraberliği bozma çabaları yetersiz kalınca maç da başladığı gibi bitti.

90+ Tunç Kayacı

Haberin Devamı
YORUM YAZ