MENÜ

Joachim Löw: Podolski için Galatasaray doğru tercih

Galatasaray Teknik Direktörü Hamza Hamzaoğlu ve Almanya Milli Takımı teknik direktörü Joachim Löw, GS TV'de açıklamalarda bulundular. Löw, İstanbul'a Lukas Podolski ve Mario Gomez'i izlemek için geldiğini söylerken, Podolski'nin de Galatasaray'ı seçerek doğru bir tercih yaptığını dile getirdi.

Joachim Löw: Podolski için Galatasaray doğru tercih

Almanya Milli Takımı teknik direktörü Joachim Löw, Galatasaray'ın hocası Hamza Hamzaoğlu ile GS TV'de açıklamalarda bulundu. Beşiktaş'ın santrforu Mario Gomez ve Galatasaraylı futbolcu Podolski'yi izlemek için geldiğini belirten Löw sözlerine, "Lukas'ın oyununu izlemek istedim. Ondan sonra da Mario Gomez'i izlemek için buraya geldim. İstanbul'a gelmekten çok mutluyum, burada çok sevdiğim insanlar var. Dün Galatasaray takımı çok iyi bir oyun ortaya koydu. Takım halinde iyi bir oyun oynuyorlar. Podolski'yi 12 senedir tanıyorum. Lukas'ın performansının daha gelişeceğini düşünüyorum. Dün gece Lukas'ın performansı iyiydi. Sürekli oynaması önemli. Burada şans buluyor." diyerek başladı.

"Lukas'ın tercihi doğru"

Lukas Podolski'nin Sarı Kırmızılı takımı tercih etmesi hakkında konuşan Alman teknik adam, "Galatasaray çok büyük bir kulüp. Hedefleri olan bir kulüp. Şampiyonlar Ligi'nde var olan bir kulüp. Lukas Podolski için Galatasaray'ın hala doğru bir tercih olduğunu düşünüyorum." dedi.



"Koray'ın bazı adımlar atması gerek"

Cim Bom'un genç futbolcusu Koray Günter hakkında ise Löw "Koray'ın Almanya altyapısından gelmesi çok önemli. Ama bazı adımlar atması gerekiyor. Koray çok şanslı. Kendisini koruyan, kendisini ileriye doğru iten bir teknik direktörle çalışıyor." ifadelerini kullandı.

Dursun Özbek: Allah aşkına İbrahimovic'i gündemden düşürün

"Bütün ülkeyi ilgilendiren bir durum. Milli takımın 11 oyuncusunun yabancı olması çok kötü bir durum. Bana göre bir kulüpte altyapıdan oyuncuların çıkması büyük bir artı. Almanya 10 yılda açıkça bir gelişim gösterdi. Altyapıya adımlar yaptık ve katkısını görmeye başladık."

"Türkiye'nin EURO 2016'da olmasından mutluyum"

Türkiye'nin EURO 2016 olmasını da değerlendiren başarılı teknik adam "Türkiye'nin Avrupa Şampiyonası'na katıldığı için mutluyum. Daha önceki turnuvalara katılmadı Türk Milli Takımı. Bu üzücü bir durum. Türkiye, maçlara heyecan katan bir takım, onları tebrik ediyorum. Türkiye Milli Takımı'nın önceki turnuvalarda olmaması üzücüdür. Türkiye tam bir turnuva takımı, her maça ayrı bir hava katıyorlar." şeklinde konuştu.

"Podolski ve Kevin'den memnnunuz"

G.SARAY
Teknik Direktörü Hamza Hamzaoğlu ise, "Löw'ün izlenimleri oldukça iyi. Kevin ve Lukas'ın milli takımda olması için elimizden geleni yapıyoruz. Ben ikisinden de memnun olduğumu söyledim. Sahaya yüzde yüzü yansıtmaya çalışıyorlar. Ben iki oyuncumdan da memnunum. Koray ümit vaat eden bir oyuncumuz. Umarım A Milli Takımı tercih eder onu orada görmeyi çok istiyorum. Ama biraz daha zamana ihtiyacı var. Biraz daha sabra ihtiyacı var. Oynamamasına rağmen, antrenmanlarda bunu gösteriyor. İnşallah turnuvayı çok başarılı bir şekilde bitiririz. Hem Almanya hem biz inşallah başarılı bir turnuva geçiririz. Kendisine Alman milli takımı ile başarılar dilerim." dedi.

Açıklamaların ardından Hamza Hamzaoğlu, Löw'e 1 numaralı Joachim Löw yazılı Galatasaray forması hediye etti.

Haberin Devamı
YORUM YAZ