MENÜ

Bucaspor'da Suat Kaya dönemi

Spor Toto 2'nci Ligi Kırmızı Grup'ta son sırada yer alan Bucaspor'da Tolga Doğantez'le yolları ayıran yönetim, teknik direktörlük görevine Suat Kaya'yı getirdi.

Bucaspor'da Suat Kaya dönemi

Bucaspor yönetimiyle masaya oturup şartlarda anlaşma sağlayan Suat Kaya, bugün kulüp binasında 1 yıllık sözleşme imzaladı. Kadrodaki oyuncuların büyük bölümünü tanıdığını dile getiren deneyimli Suat Kaya, "Futbolculara ağabeylik, arkadaşlık yapmak için geldim. Despotluk, sinir harbi yapmayacağız. Yıpranmış bir grup var. Takımı bu psikolojiden çıkaracağız. Çocukların gözlerinde ışık görüyorum. Hedefimiz elbette zirve. Ancak olmazsa play off'a katılmak da başarıdır" dedi.

Sarı-lacivertli takımın 6 ay 15 gündür galibiyete hasret kaldığını hatırlatan Suat Kaya, durumun iç acıcı olmadığını vurguylarken de şunları söyledi:

"Kimseye üst üste 20 maç kazanacağımızın sözünü vermedim. İş biraz da futbolcularda bitiyor. Amaç temeli sağlam atmak ve kulübün üzerindeki kara bulutları bir an önce dağıtmak. Gönül birliği yaptık. Oyunculara bir şevk getireceğime inanıyorum. Geçmişlerine baktığımızda 8-9 tecrübeli futbolcuya sahibiz. Çok işimiz var. Bu yüzden de çok çalışacağız."

Suat Kaya'nın cuma günü oynanacak Gümüşhanespor maçında büyük ihtimalle takımın başında sahaya çıkacağı bildirildi.

BAŞKAN KAYIŞLI: "SÖZLEŞMENİN SÜRESİ ÖNEMLİ DEĞİL"

Bucaspor Başkanı Çetin Kayışla, imza töreninde Suat Kaya ile 45 gün önce de bir görüşme yaptıklarını belirtirken şöyle konuştu:

"Kısmet bugüneymiş. Sözleşmenin süresi bizim için önemli değil. Hocamız başarılı olursa seve seve yola devam ederiz. Sportif anlamda başarılı olmadık. Suat Kaya bu zorlu süreçte elini değil, gövdesini taşın altına koymaya geldiğini söyledi. Kendisine güvenimiz tam."

Sezona Levent Eriş'le başlayıp, Eriş'in ayrılmasından sonra takımın başına Tolga Doğantez'i getiren Bucaspor, Suat Kaya ile anlaşarak üçüncü teknik adamla el sıkışmış oldu. Suat Kaya 2013-14 sezonunda ve geçen sezonun başında Göztepe'de görev yapmıştı.

Mustafa KÖPRÜLÜ / İZMİR, (DHA)

Haberin Devamı
YORUM YAZ