MENÜ

Avrupa Shotokan Karate Şampiyonası'nda Hasan Celal Yıldırım rüzgarı

7. Avrupa Shotokan Karate Şampiyonası ve WSF Dünya Kupası, 39 ülkeden 2 bini aşkın sporcunun katılımıyla gerçekleşti.

Avrupa Shotokan Karate Şampiyonası'nda Hasan Celal Yıldırım rüzgarı

23-25 Ekim 2015 tarihlerinde Dünya Shotokan Federasyonu tarafından (WSF) Bağcılar Olimpik Spor Salonu'nda düzenlenen 7. Avrupa Shotokan Karate Şampiyonası ve WSF Dünya Kupası, 39 ülkeden 2 bini aşkın sporcunun katılımıyla gerçekleşti.

Balkan ve Uluslararası Palandöken Karate Şampiyonaları'nda gösterdiği başarılı performansını geçtiğimiz hafta düzenlenen İller Arası Karate Lig'inde de sürdüren ve Altın Lig'e yükselen Hasan Celal Yıldırım, 7. Avrupa Shotokan Şampiyonası'nda hem kata hem de kumite dalında kazandığı 2 altın ve 1 gümüş madalya ile 10-11 yaş kategorisinde Avrupa Shotokan Şampiyonluğuna uzanmayı başardı. Milli sporcumuza madalyasını, düzenlenen törenle Karate Federasyonu Başkanı Esat Delihasan takdim etti.

Organizasyonun son günü yapılan Dünya Kupası (WSF) müsabakaları'nda da başarılı performansını devam ettiren milli sporcumuz, kumite dalında 2 altın madalyayı boynuna asarak müsabakaları yaş kategorisinde WSF Dünya Şampiyonu olarak tamamladı.

Çizdiği kata ile karate otoritelerini kendine hayran bırakan Hasan Celal Yıldırım, kumite dalında gösterdiği performansla da adından övgüyle söz ettirdi. Kazandığı 4 altın ve 1 gümüş madalyayla şampiyonaya damgasını vuran Hasan Celal, izleyenler tarafından büyük alkış aldı.

Katıldığı şampiyonalarda, yaş kategorisinde her iki dalda da mücadele eden ve kürsüye çıkmayı başaran ender sporculardan biri olarak dikkat çeken Hasan Celal Yıldırım, Spor Genel Müdürlüğümüz tarafından 2020 Olimpiyatları'na katılacak sporcuların tespitinin amacı ile 11 branşta uygulanan Anadolu Yıldızlar Ligi Karate İstanbul Seçmelerini de ilk sırada tamamlamayı başarmış ve gelecek vaat eden sporcular arasında yerini almıştı.
Şampiyonadan gelen haberlerle büyük bir mutluluk yaşadıklarını ve gururlandıklarını belirten İstanbul Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürümüz İbrahim İlhami Koç, sürdürülebilir başarının önemine vurgu yaptı ve açıklamalarında şu ifadelere yer verdi:

''Hasan Celal'in gelecekte daha büyük başarılar elde edeceğine, ülkemize uluslararası arenada büyük başarılar kazandırarak ay-yıldızlı bayrağımızı gururla dalgalandıracağına yürekten inanıyorum. Öz disiplini yüksek, başarılı, pırıl pırıl bir genç yetişiyor. Başarı ciddiyet, özveri ve yapılan işe gönülden bağlı olmayı gerektirir. Bu bağlamda bu büyük başarının en büyük pay sahiplerinden biri olan antrenörümüz Muzaffer Muyan'ı da bir kez daha tebrik etmek istiyorum.''

DHA

Haberin Devamı
YORUM YAZ