MENÜ

Van der Sar: Fenerbahçe'nin gücünü tüm Avrupa biliyor

Ajax'ın sportif direktörü, unutulmaz kaleci Van der Sar, FANATİK'e konuştu: Fenerbahçe'nin gücünü tüm Avrupa biliyor.

Van der Sar: Fenerbahçe'nin gücünü tüm Avrupa biliyor

Sadece Hollanda’nın değil, dünya futbolunun gelmiş geçmiş en önemli kalecilerinden olan ve şu anda Ajax’ın sportif direktörlüğünü yapan Edwin van der Sar, zorlu maç öncesi FANATİK’e açıklamalarda bulundu. Van der Saar, grup kuraları çekildiğinde ilk iki için favorinin Fenerbahçe ile kendileri olduğunu söyledi.

44 yaşındaki futbol adamı, ilk iki maçın ardından bu durumun değiştiğini söyledi. Van der Sar, “Artık alınacak her puanın önemi arttı. Biz genç bir takımız ancak kendi sahamızda iyi oynuyoruz. Ligde de iyi sonuçlar alıyoruz. Avrupa Ligi ise farklı. Fenerbahçe’nin kendi sahasında, seyircisi önünde ne kadar güçlü bir rakip olduğunu tüm Avrupa biliyor. Fakat biz de İstanbul’a kazanmak için geldik. Bu 90 dakikanın ne kadar zor geçeceğini de çok iyi biliyoruz ama buru başaracağız” ifadelerini kullandı.

‘RvP’yi iyi karşılamayacağız’

Efsane kaleci, Fenerbahçe’nin sezon başında önemli yıldızları kadrosuna kattığını hatırlatarak, “Bunlardan biri de Robin van Persie. O, İstanbul’da belki çok rahat oynayacaktır ancak 2 hafta sonraki maçta bizim seyircimizin onu iyi karşılamayacağı kesin. Güzel bir maç bekliyorum. 3 puan da bizim olsun” diye konuştu.

Mehmet Demircan

‘Taraftarımızla Ajax’ı yeneceğiz’


Ajax’ın silahı ani ataklar

Ajax büyük bir revizyona girdi. Takım içinde müthiş bir gençleştirme operasyonu başladı. Teknik direktör Frank de Boer bu konuda müthiş eleştirilse de, ligde istediği sonuçları alıyor. Avrupa Ligi’nde ise durum tabii ki farklı. Ajax’lı gençlerin burada tecrübe eksikliği fazlaca ortaya çıkıyor.

Bu nedenle İstanbul’da bir hayli çetin bir mücadelenin ortaya çıkacağını düşünüyorum ve bu yüzden bugün Fenerbahçe’yi favori görüyorum. Fenerbahçe seyirci ve saha avantajı ile tecrübeli yıldızlarının kalitesini birleştirmeyi başarabilirse, ilk galibiyetini alacaktır. Yine de Ajax’lı gençlerin özellikle de kanat oyuncularının yaptığı hızlı ve ani ataklardan sonuç alabileceğini düşünüyorum. Her ne olursa olsun, tribünlerdeki taraftarın futbola doyacağı kanısındayım.

(Valentijn Driessen-De Telegraaf)

Haberin Devamı
YORUM YAZ