MENÜ

Beraat kararında dikkat çeken detay!

13. Ağır Ceza Mahkemesi'nin verdiği kararın önemli boyutları var. Karara dikkatli bakıldığında mahkemenin dosyanın esasına da girdiği görülüyor.

Beraat kararında dikkat çeken detay!

Yani sadece “kanun değişti” veya “usulsüz dinleme” yapıldığı gerekçeleriyle beraat verilmiyor. Aynı zamanda işin esasına da girip iddia edilen suçların işlendiğinin de sabit olmadığını vurguluyor.

TATMİN EDİCİ KARAR

Ortaya konulan delillerle maçlarda şike ve teşvik suçunun işlendiğine mahkeme ikna olmadı. Bu yargılananlar için beraat kadar önemli bir durum. Örneğin, beraat kararları sadece kanun değişikliği ve benzeri nedeniyle verilseydi, dün sanık sandalyesinde oturanları tam manasıyla tatmin etmeyebilirdi. Karar tam da onların istedikleri gibi çıktı.

BEŞİKTAŞ NE YAPACAK

Bu davada Fenerbahçe’nin gölgesinde kalan Beşiktaş açısından da önemli kazanımlar var. Beşiktaş da Avrupa’ya gidemediği için Fenerbahçe gibi ilgili kurumlara karşı tazminat davası açabilecek. Ama yeniden yargılanma safhasında dahi Serdal Adalı ve Tayfur Havutçu’ya destek için duruşmalara gelmeyen yönetimin bu yola gidip gitmeyeceği meçhul.

Gelelim Trabzonspor ayağına... Ceza yargısında süreç bir futbol maçındaki gibi tersine döndü! Yargıtay, kararları onarsa bu kez onlar itiraz edecek ve gerekirse tashihi karar yoluna başvuracaklar. Hatta buradan da sonuç alınmaması halinde Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’ne gideceklerini de söyledi avukatları... Trabzospor’un haklarına diğer müdahil kulüp Bucaspor da sahip...

(Hürriyet)

Haberin Devamı
YORUM YAZ