MENÜ

Çöplük değil kalite

Yabancı sınırı kalktı, “Süper Lig çöplüğe döner” yorumları yapıldı. Ancak geride kalan 7 hafta gösterdi ki Anadolu'ya yıldız yağdı, birçok yeni yabancı istatistiklerde yerlilere fark attı.

Çöplük değil kalite

Boşuna ‘Süper yıldız’ demiyorlar

43 saat süren bir operasyon, özel maddeler, kral dairesi ve 3 milyon Euro yıllık ücretiyle gelişi, “Eto’o, son vurgununu yapmaya, Süper Lig’e yatmaya geldi” dedirtti. Kamerunlu süperstar ise böyle düşünenlere cevabı 7 maçta 5 gol 1 asist yaparak verdi. Ancak daha önemlisi takımını bir abi gibi sahiplendi, tecrübelerini arkadaşlarına aktarmaktan bir an olsun geri durmadı, idmanlarda en çok çalışanlar arasındaydı. Sözün özü kariyerinde 20 kupası olan Eto’o, ‘örnek adam’ oldu.

Yeni bombacı Arnavut Meha

Torje’den vazgeçen Konya yerine Meha’yı alınca çok eleştirildi. Ta ki Arnavut yıldız kazanılan ilk serbest vuruşta topun başına geçinceye kadar... Duran top ustası Meha, mesafe tanımaksızın kaleye gönderdiği füzeler, ceza alanına yaptığı ortalar ve 7 maçta sergilediği 3 gol 2 asistlik performansla Süper Lig’e damga vuran yabancılardan biri haline geldi. Dolayısıyla takımının da vazgeçilmezi. Meha’nın namı FIFA 2016’da da duyulmuş. 29 yaşındaki futbolcu, oyunda en iyi frikikçiler sıralamasında 9. olarak seçilmiş.

Fernandao’yu unutturan adam: Necid

Geçen sezonu 22 golle kral olarak tamamlayan Fernandao’nun Fenerbahçe’ye transferiyle “Bursa böyle forvet bir daha bulamaz” denildi. Çek forvet Necid soru işaretleriyle geldi. Ancak 26 yaşındaki oyuncu forma giydiği 4 maçta 6 gole (Birisi kaleciye çarparak) imzasını atarak Fernandao’yu çabuk unutturdu. Necid, bu istatistiğe yalnızca 9 şutla ulaşarak iyi bir son vuruş ustası olduğunu ispatladı.

Rodallega için kavgaya değermiş!

Transfer döneminde adı ilk olarak Beşiktaş’la anıldı. Sonrasında ise sürpriz bir şekilde Akhisar’la anlaştı, fotoğraflar paylaşıldı. Ancak Kasımpaşa ve Osmanlı araya girince Kolombiyalı forvet kamptan kaçtı. Yeşil-Siyahlılar, mecburen kesenin ağzını açtı, uzun pazarlıklar sonucu imza attırdı. Geçen sezon Fulham’da 11 gol, 9 asistle oynayan Rodallega, Süper Lig’de de 7 maçta 3 gol, 1 asistlik performans ortaya koydu. Rakamlarla önplana çıkarken yerinde bir transfer olduğunu kısa sürede ispatladı.

Sivas’ın Melo’su Kone!

Carlos döneminden bu yana gol bulmakta sıkıntı çekmeyen Sivasspor’un en büyük hastalığı orta alandaki savunma zaafıydı. Sergen Yalçın bu sorunu Djakaridja Kone ile çözdü. Burkina Faso Milli Takımı’nın vazgeçilmezlerinden biri olan Kone, kısa sürede Süper Lig’e de uyum sağladı, 4 maçta 1 gol attı. Güçlü fiziğiyle orta sahada sigorta görevini üstlenirken maç başına 2.8 top çalma, yüzde 62 ikili mücadele kazanma ve yüzde 80 başarılı pas istatistiğiyle Yiğidolar’ın önplana çıkan ismi oldu.

Ndiaye damgası

Süper Lig’in yeni ekibi Osmanlıspor’un, 7 haftanın en flaş takımlarından biri olmasını sağlayan isimlerin başında kuşkusuz ki Badou Ndiaye geliyor. Başkent ekibinin Norveç’ten bulup getirdiği Senegalli yıldız forma giydiği 7 maçta 5 gol, 1 asistlik müthiş bir istatistikle dikkatleri üzerine çekti. Oyun zekası, sürati, yüksek top tekniği ve şutör özelliğiyle klasik Afrikalılar’dan farklı bir futbolcu karakterine sahip olduğunu gösteren Ndiaye, Süper Lig’e renk getirdi.

Stoperden fazlası Titi

Geçen sezonun en çok gol yiyen takımı (73) Kasımpaşa, şu an Avrupa’nın en az gol yiyen ekiplerinden (3) olduysa bunda Titi’nin payı büyük. Rıza Çalımbay’ın yıllardır getirmeye uğraştığı stoper Kasımpaşa’ya nasip oldu. 27’lik oyuncu, lige gelen stoperler arasında en dikkat çeken isim. Düzgün ayakları, güçlü fiziği, hücumda da fayda sağlayan hava hakimiyetiyle Titi, “İyi ki gelmiş” dedirten transferlerden.

Ö.Necati Albayrak

Haberin Devamı
YORUM YAZ