MENÜ

Mario Gomez, Demba Ba'yı geçti

Geçen sezon İtalyan ekibi Fiorentina'yla çıktığı 20 mücadelede rakip fileleri 4 kez sarsan Mario Gomez, Beşiktaş formasıyla daha 7'inci maçında 6 gole ulaştı. Yıldız futbolcu, bu performansıyla, takımın önceki golcüsü Demba Ba'yı da gölgede bıraktı

Mario Gomez, Demba Ba'yı geçti

Kara Kartal’ın Alman yıldızı Mario Gomez, Siyah-Beyazlı formayla son haftalarda sergilediği üstün futbolunu, dün oynanan Eskişehirspor mücadelesinde de sürdürdü. Kırmızı-Siyahlılar karşısında oyuna ilk 11’de başlayan 30 yaşındaki yıldız, rakip fileleri tam 2 kez sarsarak takımına galibiyeti getiren isim oldu.

Mücadelede ilk düdüğün çalmasının ardından rakip takımın ceza alanı içinde ve çevresinde oldukça etkili olan Gomez; 33’te Ricardo Quaresma’nın gönderdiği akıl dolu pası iyi değerlendirdi ve rakip fileleri havalandırdı. Tecrübeli futbolcu, ikinci yarıda da bu sefer ceza alanı dışında Oğuzhan Özyakup’un gönderdiği topa oldukça sert vurarak Ruud Boffin’i ikinci kez avladı ve Kara Kartal’ı tek başına uçuran isim oldu.

Demba 7’de 2 yapmıştı

Süper Lig’de daha önce çıktığı; Başakşehir ve Fenerbahçe karşısında rakip fileleri 2’şer kez havalandıran Mario Gomez, bu serisini Eskişehirspor karşısında da sürdürdü. Es Es karşısında 2 gol kaydeden başarılı oyuncu; ligde 7’inci mücadelesinde 6 gole ulaştı. Yıldız isim, geçen sezon Beşiktaş formasıyla harikalar yaratan Demba Ba’yı da şimdiden geride bıraktı. Senegalli futbolcu, geçen dönemde 7 haftanın sonunda çıktığı 5 maçta 2 gol kaydetmişti.

Fiorentina dönemini katladı

2013 yılında başlayan Fiorentina kariyerinde 2013-14 sezonları arasında çıktığı 9 İtalya Serie A mücadelesinde rakip filelere 3 gol gönderen Mario Gomez; bir sonraki sezon ise 20 maçta 4 gol kaydetmişti. Beşiktaş’taki 7’inci karşılaşmasında dün 6 gole ulaşan Gomez, İtalya günlerini şimdiden unutturdu.

Haberin Devamı
YORUM YAZ