MENÜ

‘Kumpas iddiası safsatadır'

Savcının iddianamesinde, “Şike davası, Fenerbahçe Kulübü'nü ele geçirmek için hazırlanan bir kumpastır” ifadesi Trabzon'da tepkiye neden oldu. Eski hukuk kurulu üyesi Hakan Orhan, “Yasal hiçbir dayanağı yok” ifadesini kullandı

‘Kumpas iddiası safsatadır'

25 Aralık soruşturması kapsamında savcının hazırladığı iddianamede, “Şike Davası, Fenerbahçe Kulübü’nü ele geçirmek için hazırlanan bir kumpastır” değerlendirmesi Trabzon’u ayağa kaldırdı. Konuyla ilgili olarak kısa süre öncesine kadar Trabzonspor’un hukuk kurulu üyeliğini yapan avukat Hakan Orhan konuştu.

Bu iddiaların hiçbir yasal dayanağı olmadığını söyleyen Orhan şu açıklamaları yaptı: “İddianameyi hazırlayan Sayın Cumhuriyet Savcısının safsatadan ibaret bu iddiasının yasal hiçbir dayanağı yoktur. Savcılık, iddianamesinde hiçbir delil belirtememiş, kumpasın nasıl ve ne şekilde yapıldığını da yazamamıştır. Daha önce de defalarca belirttiğimiz üzere, kumpas iddiaları, şike sanıkları tarafından birçok yerde, birçok aşamada dile getirilmiş, İstanbul 13’üncü Ağır Ceza Mahkemesi, iddiaları reddetmiştir. Şike yoktur, kumpas vardır diyenlerin temiz toplum kaygısı ve çocuklarına bırakacakları bir yarın da yoktur.”

Haberin Devamı
YORUM YAZ