MENÜ

Yeni yabancılar Süper Lig'e yaradı

Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş başta olmak üzere diğer Anadolu takımları, Avrupa'da tanınmış birçok yıldız oyuncuyu kadrolarına katarak gollü bir sezon geçiriyor.

Yeni yabancılar Süper Lig'e yaradı

Robin Van Persie, Lukas Podolski, Mario Gomez ve Samuel Eto'o'nun boy gösterdiği yeşil sahalarda fileleri havalandıranların önemli bir kısmını bu oyuncular oluşturuyor. Samuel Eto'o 5, Mario Gomez 4, Robin Van Persie 3, Nani 3, Lukas Podolski 3 golle dikkat çekiyor. Geride kalan 6 haftada Antalyaspor'un yıldızı Eto'o, attığı gollerle üç büyüklerin yıldızlarını geride bırakmış durumda. Kamerunlu, son iki haftada gollerine ara verirken Beşiktaş, Fenerbahçe ve Galatasaray'ın yabancıları sayılarını sıralamaya başladı.

Beşiktaş'ın Alman yıldızı Mario Gomez, ligde 4'ü ilk 11'de olmak üzere 6 maça çıkıp sahada kaldığı 391 dakikada 4 gol atmayı başardı. Fenerbahçe'nin yıldız transferi Hollandalı Robin Van Persie, ligde 3'ü ilk 11 olmak üzere 6 maça çıkıp ortalama 48 dakika sahada kalarak 3 gol, 1 asist yaptı. Van Persie 6 maçta toplam 289 dakika sahada kalabildi. Fenerbahçeli bir diğer yıldız oyuncu 6 maçta oynadığı 512 dakikada 3 gol 2 asist kaydetti. Galatasaraylı Alman oyuncu Lukas Podolski ise 6 maçta 481 dakika forma şansı bulduğu maçlarda 3 kez rakip fileleri havalandırmayı başardı. Podolski'nin iki golünün ise kafa vuruşu olması dikkatlerden kaçmadı.

Bunun yanı sıra yerli golcülerin suskun ve yetersiz performansları öne çıktı. Geride kalan 6 haftada Galatasaraylı Burak Yılmaz 2, Beşiktaşlı Cenk Tosun ise 4 golde kaldı. Sarı-Kırmızılıların golcüsünün şanssız sakatlığı da suskun kalmasında önemli bir faktör olarak ortaya çıktı.

Kamerunlular farkını gösterdi


Süper Lig'e damga vuran yabancı forvetler arasında Kamerun asıllı oyuncuların performansı dikkat çekti. 6 haftada Kamerunlu futbolcular rakip fileleri 15 kez havalandırdı. Osmanlıspor'da forma giyen Badou Ndiaye 5, Rizespor'da top koşturan Leonard Kweuke 5, Antalyasporlu Samuel Eto'o 5 gol kaydetti.

(Zaman)

Haberin Devamı
YORUM YAZ