MENÜ

Pereira: Kalitesi yüksek maç bekliyorum

Fenerbahçe Teknik Direktörü Vitor Pereira'nın, Celtic ile oynayacakları karşılaşmada tek bir beklentisi var: Kıyasıya mücadele...

Pereira: Kalitesi yüksek maç bekliyorum

Celtic maçı öncesi Nani ile birlikte bir basın toplantısı düzenleyen Pereira, çok önemli bir maç oynayacaklarını vurguladı. Portekizli teknik adam şunları söyledi: “Beklentim teknik anlamda iyi bir maç. Kıyasıya mücadele halinde geçecek, kalite olarak yüksek bir maç bekliyorum. Zemin de çok iyi. İki iyi takımın iyi bir maç ortaya koyduğunu göreceğiz. Baskı profesyonel hayatın bir parçası. Her zaman hissediyoruz. Zaten bu yüzden futbolun içindeyim. Bu baskıyı yaşamayı seviyorum. İki farklı maç oynadık Molde ve Beşiktaş’a karşı. Molde’ye karşı 2. gole kadar daha iyi takım bizdik ama sonra konsantrasyonu ve taktiksel dengeyi kaybettik. Beşiktaş maçında kalite, pozisyon ve oyun olarak üstün olan bizdik ama bu skora yansımadı.

‘Tutkularla yaşıyorum’

Celtic karşısında ne yapmamız gerektiğini biliyoruz. Ben tutkularla yaşıyorum. Oyuncularım da tutkular ve baskılarla yaşıyor. Biz kendimiz olma konusunda baskıyı hissediyoruz zaten, hayatımızda her zaman. İstediğimiz; kalitesini ortaya koyan, kişiliğini, futbolunu ortaya koyabilen, teknik taktik argümanlarımıza uygun oynayabilen bir takım. Böyle büyük bir atmosferde büyük bir maç çıkarmak istiyoruz.”

‘Böyle anlar olabilir’

Pereira, Van Persie ile ilgili bir soruya “O, bu takımın bir parçası. Güven içinde bir ilişkimiz var. Böyle tansiyonu yüksek anlar olabilir. Ama futbolda çok kolay şekilde çözülür bunlar. Kazanmak için böyle tansiyonlar ve anlar önemlidir. Herşey barış içerisinde geçerse futbolda başarıya ulaşamazsınız. Böyle küçük şeyler nasıl hızlı gerçekleşiyorsa, o kadar da hızlı çözülür. Bizim şu anda tek isteğimiz takımın kazanması, istediği sonuçları alması” yanıtını verdi.

Nani: En iyisini vermeliyiz

Kendilerini nelerin beklediğini çok iyi bildiklerini ifade eden Nani, “Takım olarak iyi hazırlandık ve çok çalıştık. Kendi sahalarında hücum futbolunu iyi oynuyorlar ve son dakikaya kadar bu mücadelelerini sürdürüyorlar. Bir nevi İngiltere’ye benziyor. Bu yüzden 90 dakika hatta fazlasını oynamaya hazır olmalı ve en iyisini vermeliyiz istediğimiz sonucu almak için. Fiziksel mücadeleye dayalı bir oyun bekleyebiliriz. Buradaki maçlar zorlu oluyor. İngiltere ligindeki atmosfere benziyor. Oyuncu grubu ve oyun tarzı da böyle. Güçlü olmak zorundayız. Böyle mücadeleci bir oyun içinde olmak bizim için de keyif verici. Kendimi fizik olarak çok iyi hissediyorum” diye konuştu.

Haberin Devamı
YORUM YAZ