MENÜ

Mesut Özil Fenerbahçe'ye gelir mi?

Londra temsilcimiz Edip Adanır, merak edilen soruyu cevapladı: Mesut Özil Fenerbahçe'ye gelir mi?

Mesut Özil Fenerbahçe'ye gelir mi?

"Bu sorunun cevabını sadece Arsene Wenger verebilir. Ama şu bir gerçek. Mesut, Arsenal'i terk ederse kimse üzülmez"

Kulüp tarihinin en renkli transfer dönemini geçiren Fenerbahçe için her yeni gün yeni bir iddia ortaya atılıyor. Başkan Aziz Yıldırım'ın, "Gelirlerimizi artırırsak, Zlatan İbrahimovic ve Arjen Robben gibi yıldızları alırız" ifadesi çıtayı yükseltmiş durumda. Ada basını birkaç gündür Mesut Özil ile Fenerbahçe'yi aynı haberler içerisinde telaffuz eder halde.

Peki Mesut Özil'in transfer olasılığı ne? Arsenal, Türk asıllı Alman yıldızı bırakır mı? Daha da önemlisi Mesut, kariyerinin olgunluk döneminde Türkiye'ye gelir mi? İşte tüm bu soruların cevabı İngiltere temsilcimiz Edip Adanır'da... Adanır, "Mesut Özil Fenerbahçe'ye gelir mi?" sorusuna şu karşılığı veriyor:

Tek tweeti 33 bin Pound

Bu sorunun cevabını sadece Arsene Wenger verebilir. Her futbolcuda olduğu gibi Mesut için de son karar 'ekonomist' Wenger'de. 42.5 Milyon Pound'a (Yaklaşık 200 milyon TL) satın aldığı Mesut'u 30 Milyon Pound'dan (140 milyon TL) bir kuruş aşağı vermez. Peki bu parayı verecek kaç takım var? Bence yok. Juventus bir gözüktü, fiyatı duyunca kayboldu! Sakın Türkiye'yi çok sevdiği için gelir filan zannetmeyin. Mesut'un kendi hesabından Adidas için attığı her tweet 33 bin Pound (154 bin TL). Türkiye'de ise bedava!

"Mesut Özil Fenerbahçe'ye gelebilir"

Alex'e tahammül edemeyen...

Futbol geçmişimi, bitirdiğim kursları, Highbury'de (Arsenal'in eski stadı) seyrettiğim maçları bile kenara bırakıyorum. Sadece 1976 senesinden beri Arsenal'i seyreden bir futbolsever olarak söyleyeceğim şudur; Mesut Arsenal'den ayrılırsa kimse üzülmez. Sağ ayağıyla topa vurmak yerine ceza sahası içinde pas vermesi kimsenin gözünden kaçmıyor. Baskı yediği zaman derhal geriye oynayıp, tekrar topu ayağına istiyor. Bugüne kadar yüzde yüz deparını gören yok. Alex'e tahammül edemeyen Fenerbahçe'de ne olur bilemem fakat Arsenal'in önü açılır!

Mesut bir Dennis Bergkamp değil. Mesut bir Thierry Henry değil. Seyircinin çok şey beklediği, az şey gördüğü, top ayağına çok yakışan, ince paslar veren bir oyuncu. Ancak Arsenal ile Almanya Milli Takımı arasında önemli farklar var.

Peki Premier Lig'den teklif alır mı?

Manchester United
olmaz. City'de ise bence Mesut'tan çok daha üstün olan David Silva oynuyor. Chelsea'de yer bulabilir mi kadroda? Bence hayır. Sezon sonunda gelecek teklifleri Arsenal değerlendirir mi sorusu şu anda tartışmak ise doğru olmaz. 42.5 Milyon Pound'luk futbolcu, yarın Chelsea karşısında Arsenal'i galibiyete taşırsa ben de bu yazdıklarımı seve seve yerim!

Haberin Devamı
YORUM YAZ