MENÜ

Dursun Özbek'tan itiraf: Maalesef...

Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, camiayı sarsan Kevin Grosskreutz skandalı için, "Bu olayı hiç yaşamamayı isterdik. Maalesef yaşandı. Ancak şunu herkes bilsin ki, Galatasaray iyi yolda" dedi. Özbek, 17 yıl aradan sonra ilk kez oyunculara borç kalmadığın ve maaşların aksamadığını da ifade etti.

Dursun Özbek'tan itiraf: Maalesef...

Ortada bir hata olduğunu kabul eden Galatasaray Başkanı “Galatasaraylılar da buna reaksiyon veriyor. Ama herkes şunu bilsin ki, kulüp olarak iyi yoldayız ve daha yapacak çok işimiz var” diye konuştu.

Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, transferin son gününde gönderilen evraklarda imza eksikliği olduğu için FIFA’ya takılan ve büyük bir krize dönüşen Kevin Grosskreutz transferi sonrasında oluşan tepkiler karşısında suskunluğunu bozdu.

Sosyal medya aracılığıyla sarı kırmızılı taraftarlardan, basın aracılığıyla da camia içinden tepkiler alan ve istifası istenen Özbek,“Bu transferde hiç olmaması ve yaşanmaması gereken bir hataydı. Ama maalesef ki yaşandı. Biz de yaşadıklarımızdan gerekli dersleri çıkardık” ifadelerini kullandı.

DAHA YAPACAK ÇOK İŞİMİZ VAR

Hafta başında rahatsızlanıp vücudundaki aşırı iltihaplanma nedeni ile hastaneye kaldırılan ve tedavi gören Başkan Dursun Özbek, ortaya atılan ‘istifa’ iddialarını kesin bir dille yalanlarken Grosskreutz olayı hakkında “Evet, burada bir hata var. Galatasaraylılar da buna reaksiyon veriyor. Bu olayı hiç yaşamamayı isterdik. Bu konuda hem fikirim. Ama herkes şunu bilsin ki, Galatasaray iyi yolda ve daha yapacak çok işimiz var” diye konuştu.

Tepkilerin istisnai bir olay üzerinden geldiğini vurgulayan G.Saray Başkanı, hedeflerine doğru sağlam adımlarla gittiklerini söyledi.

17 YIL SONRA BİR İLK


Görev sürelerinde mali anlamda önemli bir mesafe kat ettiklerinin altını çizen Dursun Özbek, “Finansal Fair Play kriterleri ve kulübün yaşadığı sorunlar ortadaydı. Yönetimimiz, bu çerçevede önce kulüpte maaş ödenen futbolcu sayısını 41’den 25’e indirdi. Ve oyunculara geçmişten gelen 70 milyon dolarlık borcu ödedi” dedi.

17 yıl aradan sonra ilk kez oyunculara borç kalmadığını ve maaşların aksamadığını söyleyen Başkan Özbek “Basketbol ve amatör şubelerde ise borçların yüzde 70’i ödendi. Transferde gösterdiğimiz kararlılıkla ve mali disiplinle 6.3 milyon Euro kâr ettik. Yani mali olarak kriterlere uyan bir kulüp haline dönüştük” diye konuştu.

(Hürriyet)

Haberin Devamı
YORUM YAZ