MENÜ

U23 Erkek Milli Takımımız finalde!

Türk voleybol tarihinde bir ilk yaşandı. U23 Erkek Milli Takımımız, Dünya Şampiyonası'nda güçlü rakibi Küba'yı set vermeden yıkarak, adını finale yazdırdı.

U23 Erkek Milli Takımımız finalde!

Dubai’nin ev sahipliği yaptığı U23 Dünya Erkekler Voleybol Şampiyonası’nda Türkiye tarihi bir başarıya uzandı. Filenin Efeleri yarı finalde; grubunu namağlup lider bitiren Küba’yı set vermeden yıkarak finale çıktı. Milli takımımızın finale yükselmesi böylece bugüne kadar Türk Voleybol tarihinde erkeklerde ulaşılan en büyük başarı olarak tarihe geçti. Ay-Yıldızlılar grup maçlarında Arjantin, Tunus ve Meksika’yı yenmiş ardından voleybolun ekol ülkelerinden Rusya’ya 3-2 kaybetse de güçlü rakibinden 1 puan almıştı. Millilerimiz son maçında Brezilya’ya yenilip, grupta ikinci olarak adını yarı finale yazdırdı. Yarı finalde Küba karşısında etkili servis atan, hücumda da rakibine oranla daha fazla sayı almayı başaran Türkiye, setlerde 2-0’lık üstünlük kurunca, Küba’nın paniklemesine neden oldu. 3. sette maçı bırakmak istemeyen Küba, oyuna ağırlığını koymaya çalışsa da milliler buna izin vermedi ve 25-19, 25-18, 27-25’lik setlerle karşılaşmayı 3-0 kazandı.

Tarihi final bugün

Filenin Efeleri, bugün TSİ 18.30’da altın madalya için sahaya çıkacak. Türkiye’nin rakibi ise, diğer yarı finalde İtalya’yı 3-0’la yenen Rusya olacak. Ay-Yıldızlılar grup maçlarında Rusya’ya 3-2 yenilmişti. Bu arada U23 Kız Voleybol Milli Takımımız da 1 hafta önce, Dünya Şampiyonası’nda gümüş madalya elde etmişti.

Haberin Devamı
YORUM YAZ