MENÜ

Moussa Sow, 17 milyon Euro'ya Al-Ahli'ye satıldı!

Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım, Emenike'nin kiralık oynadığı Al Ahli takımının istediği Moussa Sow için, "Ya yolcu ya da tribüne" dedi. Yıldırım'ın bu sözlerinin ardından Sow, tam 17 milyon Euro'ya (50 milyon TL) Al Ahli'ye satıldı.

Moussa Sow, 17 milyon Euro'ya Al-Ahli'ye satıldı!

Fenerbahçe'den Birleşik Arap Emirlikleri takımı Al-Ahli'ye satılan Moussa Sow, tam 17 milyon Euro'luk bonservis bedeliyle Türk futbol tarihinin transfer rekorunu kırdı. Üstelik bu paranın tamamı peşin...

Birleşik Arap Emirlikleri'nin Al-Ahli takımı ile Fenerbahçe arasındaki Moussa Sow pazarlığının perde arkası ortaya çıktı.

Hürriyet'in haberine göre; Senegalli futbolcunun, daha önce medyada yazıldığı gibi 15 milyon Euro değil tam 17 milyon Euro'ya (56 milyon TL) satıldığı öğrenildi. Anlaşma gereği bu paranın 1 milyon Euro'sunu Sow alacak, Fenerbahçe'nin kasasına ise 16 milyon Euro (52.8 milyon TL) girecek.

PARANIN TAMAMI PEŞİN

Bu transferin Fenerbahçe açısından iki büyük önemi bulunuyor. Birincisi, Al-Ahli Kulübü'nden alınacak paranın tamamının peşin olması. İkincisi ise, 'Sow'un Türkiye'den yurt dışına satılan en pahalı futbolcu' unvanını alması.

Fenerbahçe, Moussa Sow'u 2012 yılında Fransa'nın Lille Kulübü'nden 12 milyon Euro'ya almıştı. Senegalli forvet, sarı lacivertli takımda oynadığı 154 resmi maçta 63 gol atarken, 29 da asist yaptı.

Transfer görüşmeleri nedeniyle dün akşamki antrenmana katılmayan ve Samandıra Tesisleri'ndeki eşyalarını toplayan Sow'un 1-2 gün içinde Türkiye'den ayrılması bekleniyor.

KAP'A BİLDİRİLDİ

Günün ilerleyen saatlerinde ise Sarı-Lacivertliler, Moussa Sow'un transferi konusunda Al-Ahli takımıyla transfer görüşmesine başlanıldığını KAP'a bildirildi.

Haberin Devamı
YORUM YAZ