MENÜ

Antrenman için Türkiye'de ralliye katılacak

Dakar Rallisi'ni geçen yıl genel klasmanda 9. sırada tamamlayan İspanyol kadın pilot Laia Sanz, Transanatolia Rallisi'nde antrenman için sahne alacak.

Antrenman için Türkiye'de ralliye katılacak

Dakar Rallisi’nde geçen sene genel klasmanda 9. sırada yer alan İspanyol kadın pilot Laia Sanz, antrenman için Türkiye’nin 8 ilini dolaşacak.

Honda takımından ayrılarak bu yıl KTM takımına transfer olan motosikletçi Sanz, Ankara, Tuz Gölü, Kapadokya, Sivas, Erzurum, Kars, Giresun, Tokat ve Yozgat’ı kapsayan 3 bin 170 kilometrelik parkurda koşulacak Transanatolia Rallisi’nde ilk kez mücadele edeceğini söyledi.

İspanyol pilot, bu akşam Kentpark AVM önünden start alacak yarış öncesi, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Dakar Rallisi’ne hazırlık anlamında iyi bir antrenman parkuru olarak gördüğü Transanatolia Rallisi’ne katılmaktan mutluluk duyduğunu ifade etti.

Parkurun kayalık, sulak ve dağlık alanlardan oluştuğunu, bunun da kendisine çok cazip geldiğini anlatan Sanz, "Transanatolia Rallisi, Dakar Rallisi’ne antrenman yapmak için çok iyi bir parkur" dedi.

Türkiye’ye ilk kez geldiğini ve bilmediği bir parkurda yol alacağını anlatan İspanyol pilot, "Dakar için önemli bir antrenman olacağına inanıyorum. Bu yarışta, Dakar’da başarılı olmuş pilotlar var. Onlara karşı mücadele vermek zor, ayrıca onlar daha önce de bu rallide yer almışlar. İlk beş içinde yer alabilir miyim, emin değilim. Kendimi geliştirmek için buradayım" değerlendirmesini yaptı.

Türkiye hakkında çok fazla bir şey bilmediğini ancak İstanbul’u biraz tanıdığını kaydeden Sanz, şöyle konuştu:

"Yarıştan yarışa koştuğum için Transanatolia Rallisi’nin parkurunu detaylı inceleme şansım olmadı. Aslında biraz da sürpriz olmasını istedim. Daha önce bu ralliye katılanlardan, ’Muhteşem bir manzara seni bekliyor. Çok güzel şeyler göreceksin’ şeklinde duyumlar aldım. Gördüğüm güzel yerleri gezdikten sonra not alıyorum ve gelmek için plan yapıyorum. Bu tür güzellikleri ayrıca facebook ve instagram adresimden de paylaşıyorum."

"Ralli bir tutkudur"

29 yaşındaki kadın pilot, güç gerektiren bir sporla uğraştığını bildiğini ancak bunun bir tutku olduğunu belirtti.

Ralli sporunu çok sevdiğini anlatan Sanz, "Ralli bir tutkudur. Sevdiğim için bana zor gelmiyor. Dakar Rallisi 10 bin kilometrelik bir yarış. Bu rallide hava bir gün soğuk, bir gün yağmurlu, diğer bir gün ise cehennem gibi sıcak. Sevginizden dolayı bunları görmüyorsunuz" ifadelerini kullandı.

İspanyol kadın motosikletçi, Dakar Rallisi’nde de geçen sene yaptığı dereceden daha iyi bir sonuç almayı hedeflediğini sözlerine ekledi.

AA

Haberin Devamı
YORUM YAZ