MENÜ

Türkiye 76-50 Tunus

Avrupa Şampiyonası hazırlıklarını sürdüren A Milli Basketbol Takımımız, 58 sayıda tuttuğu Bosna Hersek'ten sonra Tunus'tan da sadece 50 sayı yedi, farklı kazanıp galibiyet serisini sürdürdü: 76-50

Türkiye 76-50 Tunus

Bosna Hersek maçının benzerini izledik dün Abdi İpekçi’de... Yeni Milli Takım’ın hücum opsiyonları sınırlı. Gerçi, Tanjeviç döneminde İbrahim’ler, Hidayet’ler, Mehmet Okur’lar oynarken bile 70’li sayıları zor görüyorduk, yine aşağı yukarı aynı hücumları yapıyoruz. Savunmamız ise daha konsantre ve agresif. Bu, gençliğin verdiği enerjiden de kaynaklanıyor, Ergin Ataman’ın altını çizdiği atletik özellikleri olan oyuncu sayımızın fazla oluşundan da... Tunus karşısında 8 top çalma (Doğuş 3), 6 blok (Semih 3) atletik yeteneklerimizin göstergesiydi. Serbest atış ve üç sayı yüzdemiz normal standartlara geldi. Ersan’ın büyük bir özgüvenle 4/5 üçlük atması, Bobby ve Melih’in uzak mesafe şutları, son zamanlarda sıkıntı çektiğimiz pozisyonların azalacağına göstergeydi.

Çok fazla bir rakam

18 top kaybı ise Tunus maçı için çok fazla bir rakam. Bu sayıyı mutlaka aza indirmek gerekiyor. Fark açıldıktan sonra bile oyun konsantrasyonunu devam ettirip, son periyodu da iyi oynamak önemliydi. Şu ana kadarki en ciddi maçımızı bugün Yunanistan ile oynayacağız. Komşu tam kadro olarak İstanbul’a geldi. Kazanmasak bile oynayacağımız basketbol, Avrupa Şampiyonası öncesi kafamızda daha sağlıklı fikirlerin oluşmasını sağlayacaktır.

Gökhan German

****************************************

Bugünkü rakip Yunanistan

A Milli Basketbol Takımımız, turnuvadaki son maçında bugün Yunanistan ile karşı karşıya gelecek. Avrupa Şampiyonası’nın favorileri arasında gösterilen Yunanistan ile oynayacağımız mücadele Abdi İpekçi Spor Salonu’nda saat 19.00’da başlayacak ve NTV Spor’dan naklen yayınlanacak.

Komşu fark attı

Türkiye-Tunus maçından önce oynanan hazırlık karşılaşmasında, Yunanistan, Bosna Hersek’i 78-60 mağlup etti. Maçın tamamını önde götüren Yunanistan’da Antetokounmpo 13 sayıyla takımının en skoreri olurken, eski Efesli Perperoglou 11, yeni Fenerbahçeli Sloukas ise 8 sayıyla oynadı.

Haberin Devamı
YORUM YAZ