MENÜ

Dzsudzsak, Bursaspor için Türkiye'de

Bursaspor, Macar futbolcu Balazs Dzsudzsak'ı Bursaspor'a getirerek görüşmelere başladı.

Dzsudzsak, Bursaspor için Türkiye'de

Bursaspor, kadrosuna katmak istediği Rusya’nın Dinamo Moskova takımının Macar oyuncusu Balazs Dzsudzsak ile transfer görüşmesine başladı.

Budapeşte’den uçakla geldiği İstanbul Atatürk Havalimanı’nda, kulüp yöneticilerinin karşıladığı Macar futbolcu, buradan özel bir helikopterle Bursaspor’un Özlüce Tesisleri’ne getirildi.

Dzsudzsak’ın gelişini görüntülemek isteyen basın mensupları tesislere alınmadı. Medya kuruluşlarının temsilcileri, tesislerin dışından görüntü almaya çalıştı.


MÜJDE! RTÜK o uygulamayı kaldırdı!
Balazs Dzsudzsak kimdir?

Sol açık mevkinde forma giyen Macar futbolcu. 28 yaşındaki Dzsudzsak, Macaristan'ın Nyírlugos kasabasında doğdu. Köylüler tarafından "zamanının çoğunu futbol sahasında harcayan çocuk" olarak biliniyordu. Yetenekleri, erken denilebilecek bir yaşta keşfedildi ve Olasz Focisuli tarafından Debreceni VSC'nin altyapısına kazandırıldı. 17 yaşında, 3. Lig ekiplerinden Létavértes'e kiralık olarak gitti. Dzsudzsák, Debreceni formasıyla ilk maçına 2005 yılında çıktı. Macar futbolcu, 24 Ekim 2007'de Eredivisie ekiplerinden PSV ile 5 yıllık sözleşme imzaladı. Dzsudzsák, Eredivisie'deki ilk maçına 12 Ocak 2008'de çıktı. VVV-Venlo ile oynanan ve 1-1 biten bir sonraki maçta Dzsudzsák, ligdeki ilk golünü kaydetti. İlk asistini ise 23 Ocak 2008'de Sparta Rotterdam ile oynanan ve 3-1 kazanılan maçta yaptı. İlk sezonunda 17 lig maçına çıkan Dzsudzsák, bu maçlarda 3 gol kaydederek PSV'nin lig şampiyonluğunu kazanmasında büyük rol oynadı.

Dzsudzsák, ilk hat-trick'ini 5 Şubat 2009'da Philips Stadion'da oynanan ve PSV'nin ADO Den Haag'ı 6-0 yendiği maçta yaptı. Aynı sezon oynadığı 32 lig maçında 11 gol ve 9 asistlik performans sergiledi. 15 Ağustos 2009'da, ezeli rakipleri AFC Ajax karşısında 4-3 kazanılan maçta, maçın adamı seçildi. Dzsudzsák, bu maçta attığı 2 gol ve yaptığı 1 asistle Dünyada Haftanın Futbolcusu ödülünü kazanmakla birlikte, Haftanın Takımı'nda da kendine yer buldu. Dzsudzsák, 12 Haziran 2011 tarihinde 14 milyon Euro'ya Rusya'nın Anji Mahaçkala takımına transfer oldu. Macar futbolcu, yeni takımıyla 4 yıllık sözleşme imzaladı. 28 yaşındaki futbolcu 12 Ocak 2012'de, aynı ligin bir diğer ekibi Dinamo Moskova ile anlaştı. 1,79 boyundaki futbolcu halen aynı takımda forma giymektedir.

AA

Haberin Devamı
YORUM YAZ