MENÜ

Galatasaray'da sponsorluk krizi

Galatasaray Erkek Basketbol Takımı'nın Euroleague yerine Eurocup'a katılması kesinleşince Odeabank sponsorluk ödeneğini düşürdü. Bütçe daralınca transfer hamleleri yarım kaldı.

Galatasaray'da sponsorluk krizi

Galatasaray Erkek Basketbol Takımı'na sponsor olacağı açıklanan Odeabank'ın Sarı-Kırmızılılar'ın Euroleague yerine Eurocup'a katılacak olması nedeniyle bütçeyi küçültmesi transferi durma noktasına getirdi.

Galatasaray'da sponsor kriziyle arapsaçına dönen transfer düğümü bir türlü çözülemiyor. Geçtiğimiz yıllarda kadın takımına sponsor olan ve önümüzdeki sezon ise erkek takımının sponsorluğunu üstleneceği açıklanan Odeabank'ın, Sarı-Kırmızılı takımın Eurolague yerine Eurocup'a katılacak olması nedeniyle geri adım attığı ortaya çıktı.


Fenerbahçeli Mehmet Topal'a silahlı saldırı


Galatasaray'a sponsorluk için ödeyeceği bedeli aşağıya çekme kararı alan Odeabank'la Sarı-Kırmızılı yönetim arasında yaşanan anlaşmazlık yüzünden transfer durma noktasına geldi. Mayıs ayı sonunda düzenlenen olağan genel kurul sonunda Galatasaray Kulübü başkanlığına seçilen Dursun Özbek, o dönem Odeabank'la prensip anlaşmasına varmıştı.

Bütçe yarı yarıya düştü

Sarı-Kırmızılı takımın Euroleague yerine 2 numaralı kupa olan Eurocup'ta mücadele edecek olması nedeniyle geri adım attığı ve ödeyeceği yıllık bedeli yarı yarıya düşürmeye karar verdiği belirtildi.

Odeabank'ın bu hamlesi yönetim tarafından veto edilirken iki tarafın yeniden bir araya gelerek anlaşma sağlamaya çalışacağı açıklandı.

BU SEZONUN FLAŞ TRANSFERLERİ

- Stephane Lasme (Anadolu Efes)
- Caleb Green (Unicaja Malaga)
- Blake Schilb (Paris Levallois)
- İzzet Türkyılmaz (Le Mans Sarthe)

Haberin Devamı
YORUM YAZ