MENÜ

Fırtına'ya sürpriz golcü

Yatabare ve Waris'ten beklediği verimi alamayan Trabzonspor, Oscar Cardozo'nun partnerini buldu. Bordo-Mavililerin, Guarani forması giyen Fabian Fernandez için girişimlere başladığı öğrenildi. Paraguay ekibi, yetenekli golcüsü için 4 milyon Euro bonservis bedeli istiyor.

Fırtına'ya sürpriz golcü

Trabzonspor, yeni sezon öncesi transfer çalışmalarına hız kazandırdı. Oscar Cardozo’nun yanına bir partner arayan Fırtına’nın radarına Paraguay Ligi’nde Guarani’de top koşturan Fernando Fabian Fernandez Acosta girdi.

Waris ve Yatabare’nin performansından memnun kalmayan Şota Arveladze’nin de onay verdiği 23 yaşındaki futbolcu için Paraguay ekibinin 4 milyon Euro’luk bir bonservis bedeli istediği iddia ediliyor. Oyuncuyu yakın zamanda Trabzon’a getirmek isteyen Bordo-Mavililerin ise rakamı düşürmek için çalışmalar yürüttüğü belirtildi.

1.80 boyundaki yetenekli oyuncu için Oscar Cardozo’nun da olumlu rapor verdiği öğrenildi. Genç oyuncu son yıllarda gösterdiği çıkışla dikkatleri üzerine çekti. 2013 yılında A takıma yükselen, kariyer basamaklarını bir bir tırmanan Fernandez, Guarani formasıyla 58 maçta 43 gol atmayı başardı.

Geçtiğimiz sezon Güney Amerika’nın kulüpler bazında en büyük turnuvası olan Libertadores’te de 9 karşılaşmada forma giyen genç yetenek, 4 kez fileleri havalandırdı. Paraguaylı golcü, forvet hattının sağ kanadında da görev yapabiliyor.

Fiziği ile dikkat çekiyor

Fabian Fernandez, ‘pivot santrfor’ özelliklerine sahip. Sırtı dönük top kullanabilen yetenekli golcü, 1.80 metre boyunda olmasına rağmen güçlü fiziği ile biliniyor. Fernandez’in tek eksi yönü, hızı. Öte yandan başarılı futbolcu, bir kez Paraguay Milli Takımı’na davet edildi. Fernandez, Meksika ile oynanan özel karşılaşmada yedek kulübesinde oturdu.

Ayşenur Afyon

Haberin Devamı
YORUM YAZ