MENÜ

Hidayet Türkoğlu: İlk tercihim Fenerbahçe

LA Clippers'ta bir sezon daha oynamaya karar veren Hidayet Türkoğlu, ardından Türkiye'ye dönecek. NBA'de bin maç oynamayı hedeflediğini hatırlatan Türkoğlu, dönüşte F.Bahçe'de basketbolcu ya da federasyonda yönetici olmak istiyor

Hidayet Türkoğlu: İlk tercihim Fenerbahçe

Milli basketbolcu Hidayet Türkoğlu'nun genç basketbolculara yönelik düzenlediği Hido Talent Camp'ın 5'incisi Belek Gloria Sport Arena'da gerçekleşti. Los Angeles Clippers'ta bir sezon daha oynamaya karar veren Türkoğlu, hedeflerinin arasında Türkiye'ye dönmek olduğunu belirterek, "NBA'de bin maç hedefimi gerçekleştirmek istiyorum. Oradaki hedeflerime ulaşmadan dönmek istemiyorum. Ama döndüğüm zaman, Türkiye'de Fenerbahçe forması giymek isterim" dedi. Hidayet Türkoğlu, aktif sporcu olarak dönüş yapmazsa hedefinin yöneticilik olduğunu söyledi. Euro 2015'te milli takımın çok zor bir gruba düştüğünü ifade eden Türkoğlu, "İster istemez insanın aklına kötü düşünceler getiriyor. Ama bizim gençlerimiz istek ve azimleriyle gruptan çıkacaklar diye düşünüyorum. Gruba bakıldığında dezavantajlı gibi gözüksek de bunu avantaja çevirebiliriz. Kağıt üzerinde güçsüz olduğumu konuşulması nedeniyle takımların bizi küçümsemesi ve hafife alması bizim oraya hazır gitmemiz halinde avantaj olabilir. Bunu daha önce de gördük. İnşallah ilk hedef olan Olimpiyat'a gitme hakkını elde ederiz. Ardından iyi bir dereceyle oradan döneriz" diye konuştu.

ENES KANTER KENDİSİ BİLİYORDUR

Enes Kanter tartışmalarıyla ilgili konuşmak istemediğini ifade eden Hidayet Türkoğlu, "İnşallah başarıyla bizi NBA'de temsil eder. Ama milli takım da hassas bir noktadır. Enes Kanter, milli takıma dönmek için ne yapması gerektiğini bence kendisi biliyordur. Onun yaptığı davranışları Türk halkı yorumlayacak" ifadelerini kullandı.

(Sabah)

Haberin Devamı
YORUM YAZ