MENÜ

Savaş var!

A Milli Basketbol Takımı Coachu Ergin Ataman, tarihin en genç kadrolarından birine sahip olduklarını belirterek, “Hepsi çok enerjik. Sert bir takım yaratmak istedik ama bu kadarını beklemiyorduk. Çok istekliler ve her idmanı final maçı gibi yapıyorlar” dedi.

Savaş var!

Avrupa Şampiyonası’na yenilenmiş ve genç bir kadro ile hazırlanan A Milli Basketbol Takımımız’da coach Ergin Ataman, oyuncuların şu ana kadarki idman performansından çok memnun olduğunu söyledi.

Antrenmanların çok sert geçtiğini dile getiren tecrübeli çalıştırıcı, “Bu, bizim kadro yapımızla ilgili. Teknik kadro olarak bizim de dikkatimizi çeken, oyuncuların çok istekli ve sert idman yapmaları. Belki de tarihin en genç A Milli Takımı kadrosuna sahibiz. Oyuncuların hepsi de burada olmaktan keyif alıyor. Hepsi çok enerjik. Kadroya girme yarışından çok bu oyuncuların karakterinden kaynaklanıyor. Zaten bunun için milli takımdalar. Daha savaşan, sert oynayan bir milli takım yaratmak istedik. Daha ilk günden itibaren sanki turnuva öncesi son antrenman gibi herkeste aşırı konsantrasyon, istek ve yüksek enerji var. Bu da bizi memnun ediyor. Şaşırdığımı da söylemeliyim çünkü bu kadarını beklemiyordum” dedi.

‘Modern basketbolda böyle’

Modern basketbolda sadece koşarak kondisyon yüklemesinin olmadığını hatırlatan Ataman, basketbol oynayarak kondisyon yükleyeceklerini söyledi. Ataman, şöyle devam etti: “Biz tabii ki ağırlık çalışmaları, çabukluk çalışmaları yapıyoruz. Ama maç kondisyonunu, yaptığımız sert takım antrenmanlarıyla almaya çalışıyoruz. Hem teknik çalışmalara ve hem de özellikle savunma prensipleri çalışmalarına erken başlamayı hedefledik. Sonuçta çok önemli bir şampiyona oynayacağız ve sadece 4-5 haftalık bir çalışma süremiz var. Ayrıca hazırlık maçlarımız başlayacak. Buradaki 10 günlük kamp sonrası 14 tane hazırlık maçı oynayacağız. Bunun için de İtalya’daki kampta kondisyon çalışmalarını da basketbol antrenmanlarının içinde yerine getirmeye çalışıyoruz ki, modern basketbolda da bu böyle. NBA’de de yıllardır böyle uygulanıyor. Geçen yıl da buna ağırlık vermiştik. Bu yıl da öyle olacak.”

Akkaş, Bormio’ya geldi

Türkiye Basketbol Federasyonu Sportif Direktörü Barbaros Akkaş, A Milli Takım’ın Bormio kampına katıldı. Kamp sonuna kadar takımla beraber olacak olan Akkaş’ın yanı sıra Başkan Harun Erdenay’ın da İtalya’ya gelip millilere destek vereceği öğrenildi.

Tek idman yaptılar

Bormio’da ilk günden bu yana günde çift idman yapıp kondisyon depolayan A Milli Basketbol Takımı, dünü tek antrenman yaparak geçirdi. Akşam salonda önce halter çalışan milliler, daha sonra teknik ve taktik ağırlıklı bir antrenman gerçekleştirdi. Sezon sonu ameliyat oldukları için fizik olarak tam hazır olmayan Sinan ve Kenan, çift pota maçlarda yer almadı.

Gökhan German

Haberin Devamı
YORUM YAZ