MENÜ

Fenerbahçe'den UEFA'ya itiraz

Fenerbahçe, Copa America'daki doping testi pozitif çıkan Fred'in Shaktar Donetsk maçında ilk 11'de oynaması üzerine UEFA'ya itiraz dilekçesi verdi.

Fenerbahçe'den UEFA'ya itiraz

Fenerbahçe-Shakhtar Donetsk maçı sonrası Sarı-Lacivertliler UEFA yetkililerine itiraz dilekçesi verdi. Bu girişimin nedeni ise Shakhtar Donetsk'in, Brezilyalı futbolcusu Fred'i ilk 11'de oynatması.

Copa America'da Brezilya formasıyla ter dökerken girdiği bir doping testi sonrası yasaklı madde kullandığı tespit edilen Fred'in, B numunesinin açılmasına karar verilmişti. Shakhtar yetkililerinin maç öncesi UEFA yetkilileriyle konuyu görüştüğü ve sözlü olarak, "Oyuncunuzu oynatmayın" cevabı aldığı ortaya çıktı. UEFA yetkililerinden gelen bu tavsiyeye rağmen Fred, Shakhtar formasıyla maça 11'de başladı ve oyunun son dakikalarına kadar sahada kaldı.

B numunesi pozitif çıkarsa...

Fenerbahçe ise Shakhtar Donetsk'in bu tavrına kayıtsız kalmadı. Maç sonrası itiraz dilekçesi doldurularak UEFA yetkililerine teslim edildi. Fred'in B numunesinin de pozitif çıkması halinde nasıl bir ceza alacağı merak ediliyor.

Merak edilen bir başka konu ise bu ihtimalin hayata geçmesi durumunda UEFA'nın Fenerbahçe-Shakhtar Donetsk maçıyla ilgili nasıl bir karar vereceği.

Haberin Devamı
YORUM YAZ